Lavastukset

Panimon toimintaan liittyy monia oheistoimintoja kuten laboratorio, mainosverstas ja konttori. Esillä olevissa tiloissa on pyritty lavastamaan 1950-luvun laboratorio, mainosverstas 1980—90 -luvulta sekä konttori 1910—20 -luvulta.

Laboratoriossa seurataan oluenpanoprosessia laboratorioanalyysein.

Mainosverstaassa on ideoitu somistuksia ja tehty mainoksia, teippejä, tarroja ja kylttejä kauppoihin, ravintoloihin, autoihin, lehtiin ja moniin muihin yhteyksiin. 1980-luvun alkupuolelle saakka mainokset maalattiin käsin. Tämän jälkeen tarrakirjaimet mm. kyltteihin syntyivät käsin kynäpuukolla tarrasta leikkaamalla. Kyltit olivat suunnittelua ja toteutusta myöten 100 %:sti käsityötä, jolloin kädentaito ja työntekijän taiteellisuus korostuivat tehtävässä. 1990-luvun alussa mainosverstaaseen tuli tietokoneohjattava tarraleikkuri.

Konttori pyöri miltei ensimmäisen sadan vuoden ajan ihmisaivojen, kynän ja paperin voimalla. Ensimmäisiä automaation ihmeitä olivat kirjanpitokoneet, laskukoneet ja puhelinkeskus. Konttorin seinällä voit nähdä vanhan kartan Luuniemen tehdasalueesta sekä kuvan konttorista vuodelta 1914.