Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 25.6.2018

Paukkuja osaamisen kehittämiseen

Olvi-säätiö tukee Savonia-ammattikorkeakoulun varainhankintaa lahjoittamalla 300 000 euroa Savonia-ammattikorkeakoululle. Summa on toistaiseksi suurin yksittäinen Savonian saama lahjoitus. Säätiön lahjoittamasta 300 000 eurosta kasvaa valtion vastinrahan ansiosta 600 000 euron potti Savonian varainhankintaan.

Säätiön yksi tarkoitus on luoda edellytyksiä nuorten opiskelijoiden ja tutkijoiden opiskelumahdollisuuksille.

– Upea uutinen ja iso kiitos Olvi-säätiölle. Lahjoituksen turvin voimme hankkia kolmelle kampuskaupungillemme laitteita ja osaajia sekä vahvistaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Tiedämme, millaista osaamista työelämä tarvitsee ja koulutamme opiskelijat pärjäämään alati muuttuvassa työelämässä, Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén sanoo.

– Lahjoituksella on rahallisen merkityksen lisäksi myös iso henkinen merkitys. Lahjoitus osoittaa, että Savonian strategiset valinnat ovat osuvia ja meihin luotetaan vahvana toimijana, osaajien tuottajana sekä tuotekehitys- ja kehittämisosaajana.

Olvi-säätiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Sirviö sanoo, että Olvi-säätiön päätös vahvistaa alueen kilpailukykyä. Säätiö haluaa sääntöjensä puitteissa tukea nuorten opintomahdollisuuksien edelleen kehittämistä mahdollisimman symmetrisesti.

– Maakuntamme tarvitsee elinvoimaisena pysyäkseen ei yksin vetovoimaisia koulutusyksiköitä, vaan myös monialaista ammattitaitoa moniin eritasoisiin tehtäviin. Tämän vuoksi Savonia AMK:n nostaminen Itä-Suomen yliopiston rinnalle avustuksiemme saajana oli luonteva päätös.

– Yksi säätiömme päätavoitteista on avustuksiemme vaikuttavuuden varmistaminen. Uskomme, että Savonia AMK:n selkeä strategia ja sitä toteuttava pätevä organisaatio tukevat tätä tavoitettamme parhaalla mahdollisella tavalla, Sirviö lisää.

Haluttuja ammattilaisia maakuntaan

Alkuvuodesta tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan ammattikorkeakouluille. Savonian tavoitteemme on kerätä tänä vuonna lahjoituksia vähintään 1,5 miljoonan euron edestä. Nyt koossa on 591 000 euroa. Mitä enemmän Savonia saa lahjoituksia, sitä enemmän valtion rahoitusta tulee Pohjois-Savoon.

Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Tällä tavoin lahjoittaja voi kaksinkertaistaa lahjoituksen hyödyn ammattikorkeakoululle.

Rehtori Vidgrén kertoo, että Savonian vaikuttavuus maakunnassa ja koko Keskisessä-Suomessa on merkittävä. On mukava, että merkittävä Olvi-säätiö sen myös tunnistaa.

– Toivomme, että maakuntamme yritykset ja säätiöt lähtevätkin seuraamaan Olvi-säätiön esimerkkiä. Savonia tuottaa osaamista, jota ilman Pohjois-Savo ei pärjää.

 

Yhteiseksi hyväksi

OLVI-säätiö on hyvin tunnettu yleishyödyllinen säätiö. Sen perustivat vuonna 1955 Olvin pitkäaikainen toimitusjohtaja ja pääomistaja, teollisuusneuvos E.W. Åberg puolisonsa rouva Hedwig Åbergin kanssa. Säätiön peruspääomaksi E.W. Åberg luovutti enemmistön omistuksessaan olleesta Olvin osakekannasta. Perustajien ajatuksena oli yhtiön jatkuvuuden turvaamisen ohella tukea tärkeiksi ja arvokkaiksi kokemiaan pyrkimyksiä.

Vuosittain säätiö jakaa noin kaksi miljoonaa euroa apurahoina, stipendeinä, avustuksina ja palkintoina.

Olvi-säätiön hallitukseen kuuluvat teollisuusneuvos Heikki Sirviö hallituksen puheenjohtajana, Timo Hortling hallituksen varapuheenjohtajana sekä muina jäseninä emerituspiispa, dosentti Wille Riekkinen, kehitysjohtaja Minna Aronen ja asianajaja Jari Kääriäinen. Säätiön asiamies on Mervi Toivainen.

 

Lisätietoja:

Olvi-säätiön puheenjohtaja Heikki Sirviö, p. 0500 676 814
Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén, p. 044 785 5001

Kuva: Joonas Hukkanen, Savon Sanomat

Share

Related: Tiedotteet


OLVI-säätiö tukee Kummien kanssa hanketta lapsen elämänlaadun parantamiseksi palliatiivisessa hoidossa ja pitkittyneen kivun hoidossa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa

17.4.2024

25 % lapsista ja nuorista kokee jossakin vaiheessa lapsuuttaan yli 3 kuukautta jatkunutta kipua. Lasten pitkittynyt kipu onkin ollut viime vuosina enenevissä määrin tunnistettavissa merkittäväksi terveysongelmaksi.…

Taimenen kulkua ja luontaista lisääntymistä Luvejoessa ja Rotimojoessa edistää joukko aktiivisia talkoolaisia

2.3.2024

Luvejoen ja Rotimojoen uhanalaisen, perimältään arvokkaan taimenen elinkierto halutaan turvata kutupaikkoja kunnostamalla osakaskuntien talkooväen ja OLVI-säätiöltä saadun apurahan turvin. Herkkien ja pitkälti…

Lasten ja nuorten yliopiston Tiedeleirit

2.3.2024

Snellman EDUn Lasten ja nuorten yliopistossa tutustutaan tiedemaailmaan ja tutkimuksen tekoon toiminnallisen tekemisen ja hauskan oppimisen kautta. Tiedeleirien merkittävä mahdollistaja on OLVI-säätiö.

OLVI-säätiö vahvistamassa luontaisia hiilinieluja

16.1.2024

Metsät ovat tärkeä osa suomalaista sielunmaisemaa ja tärkein luonnonvaramme. Hyvin hoidettu metsä toimii merkittävässä roolissa hiilinieluna ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. Mitä enemmän metsämme kasvavat, sitä enemmän…

OLVI-säätiön myöntämät apurahat vuonna 2023

23.11.2023

OLVI-säätiö myönsi apurahoja vuonna 2023 yhteensä 2,86 miljoonaa euroa. Apurahapotti jakaantui 204 hakijan kesken säätiön apurahakohteisiin: lapset ja nuoret: 1 004 550 euroa, vanhukset: 659 965 euroa, opintojen…

OLVI Foundation Neurochallenge – Brain health solutions with a national innovation competition

23.11.2023

The OLVI Foundation Neurochallenge innovation competition was organized on November 3-5, 2023, in the heart of the Savonia campus. The event brought together participants from several sectors and areas of expertise. The participants were…