Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 2.7.2019

OLVI-säätiö tukee lahjoitusprofessuurilla ravitsemustieteen ja elintarviketeknologian tutkimusyhteistyötä

Olvi-säätiö on lahjoittanut Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekuntaan professuurin, jolla vahvistetaan ravitsemustieteen ja elintarviketeknologian välistä tutkimusyhteistyötä. Säätiö tukee viisivuotista professuuria 600 000 eurolla.

Professuurin taustalla on kasvava tarve elintarviketeknologian ja ravitsemustieteen vuoropuhelulle muun muassa uusien ravinnonlähteiden turvallisuuteen, ravitsemukselliseen riittävyyteen ja terveysvaikutuksiin liittyvässä tutkimuksessa. Lisäksi yrityksillä on entistä enemmän kiinnostusta tutkimusyhteistyöhön ja tarvetta elintarviketeknologiaan sekä elintarvikekehitykseen perehtyneille ravitsemusasiantuntijoille. Elintarvikkeet ja terveys -alan professuuri vahvistaa tätä näkökulmaa myös koulutuksessa.

Lääketieteen laitoksen kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikköön sijoittuvalla lahjoitusprofessuurilla vakiinnutetaan myös yksikön uusia tutkimus- ja osaamisalustoja, jotka liittyvät muun muassa lihaa korvaavien proteiinien lähteiden ravitsemukselliseen riittävyyteen ja hyväksikäytettävyyteen, elintarvikkeiden fermentaation hyödyntämiseen sekä suoliston terveyteen ja suolistomikrobistoon.

 

Lisätietoja:

Terveystieteiden tiedekunnan dekaani, professori Jussi Pihlajamäki, p. 050 344 0187, jussi.pihlajamaki (a) uef.fi

Lääketieteen laitoksen johtaja, professori Veli-Matti Kosma, p. 050 067 5780, veli-matti.kosma (a) uef.fi

Lähde: UEF:n tiedotus

Share

Related: Tiedotteet


OLVI-säätiö ja IPK ry – täysi kentällinen tukea Ylä-Savoon koronapandemian aikana

22.4.2020

Ylä-Savon alueen yhteisvastuuhenkeä koetellaan nyt aivan uudenlaisen tilanteen edessä. Korona-aika ajaa yrityksiä taantumaan ja perheitä ahdinkoon. Myös Ylä-Savon alueella kärsitään nyt lomautusten ja työttömyyden…

OLVI-säätiö mukaan Jokaiselle lapselle lounas –kampanjaan

27.3.2020

Koulujen siirtyminen etäopetukseen ja ison joukon lapsia jääminen pois päiväkodeista merkitsee monelle lapselle sitä, että he menettävät mahdollisuuden lämpimään ruokaan päivän aikana. Osalle lapsista tämä ruoka voi…

Koronan vaikutukset OLVI-säätiön apurahahakuun

17.3.2020

Koronatilanteella ei ole vaikutusta OLVI-säätiön kevään 2020 apurahahakuun. Hakuaika päättyy 31.3.2020.

Korvaamaton säätiötuki

2.3.2020

Vuonna 2018 Säätiöt ja rahastot ry:n jäsenet rahoittivat tiedettä 223 miljoonalla eurolla, taidetta 63 miljoonalla eurolla ja muuta yhteiskunnan kehittämistä 164 miljoonalla…

OLVI-säätiöltä elintarviketeollisuuden tuotekehitystä tukeva professuuri

15.2.2020

Elintarvikkeisiin liittyvää tutkimusta ja opetusta vahvistetaan Itä-Suomen yliopistossa lahjoitusprofessuurilla ja uudella tutkimusympäristöllä, jotka tukevat myös elintarviketeollisuuden tuotekehitystä.

Aivoterveys ikääntyvän väestön haasteena

27.1.2020

Kansallinen neurokeskus ja OLVI-säätiö haastavat totutut tavat rahoittaa tieteellistä tutkimusta järjestämällä tutkijoille maaliskuussa pitchauskisan, jonka voittaja saa 30 000 euron rahoituksen vanhusten aivoterveyttä…

Olvi Oyj käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Jatkamalla selaamista hyväksyt tietosuoja- ja evästekäytäntömme. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close