Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 14.12.2021

Ilo yltää kaikkialle – Taysiin toteutetaan maksuton sairaalahuvipuisto

Särkänniemi ja Tampereen yliopistollinen sairaala toteuttavat huvipuiston Tays Keskussairaalan uuden pääaulan yhteyteen. Maksuton sairaalahuvipuisto on suunnattu pienille potilaille läheisineen. Särkänniemi vastaa huvipuistoympäristön toteutuksesta. Hanketta tukevat OLVI-säätiö, Ingman-jäätelöt ja Lappset Creative.

Laatuaan ensimmäinen huvipuistoympäristö sairaalaan on tarkoitus avata jo huhtikuussa 2022 osana Taysin 60-vuotisjuhlavuotta. Puistoa operoi ja siellä tapahtuvaa lastenkulttuuritoimintaa koordinoi Tampereen Lastenklinikan Tuki ry.

Tampereen Särkänniemi Oy ja Tays käynnistävät Ilo yltää kaikkialle -projektin, jossa Särkänniemi luo huvipuistomaisen ympäristön Taysin uuden pääaulan yhteyteen. Projektin tarkoituksena on tuottaa iloa ja perheiden iloista yhdessäoloa myös sellaisiin elämänvaiheisiin, joissa lapsella ei ole mahdollisuutta lähteä sairaalan ulkopuolelle.

”Haluamme rakentaa paikan, jossa lapsipotilaat voivat yhdessä läheistensä kanssa irtaantua hetkeksi potilasarjesta ja päästää seikkailunhalun ja mielikuvituksen valloilleen. Olemme Särkänniemessä todella ylpeitä, kun nyt voimme kertoa asian toteutuvan. Tämä on tärkein Särkänniemen yhteiskuntavastuun hankkeistamme. Olemme laittaneet tähän taloudellisia panostuksia, mutta ennen kaikkea sydämemme”, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Hauskanpitoa ilman rajoitteita

Sairaalahuvipuistosta tulee paikka seikkailemiseen, pelailuun ja leikkimiseen, ja siellä voi viettää myös vaikkapa pienen potilaan syntymäpäiväjuhlia. Huvipuistoon on suunniteltu myös monipuolista lastenkulttuuria. Huvipuistoa voivat käyttää tukikohtanaan myös sairaalaklovnit ja sairaalan muut esiintyjät. Lisäksi huvipuiston jännittävä ja iloinen maailma voi tulla myös potilaan saavutettavaksi osastolle virtuaalisten ratkaisujen avulla. Huvipuiston pääkohderyhmä ovat erityisesti 3–10-vuotiaat lapset. Alue on suunnattu lapsipotilaille, heidän läheisilleen sekä lapsille, jotka vierailevat läheistensä luona sairaalassa.

”Sairaalahuvipuistosta muodostuu monipuolinen kokonaisuus niin, että lapsen ikä ja fyysiset kyvyt eivät rajaisi hauskanpitoa. Perinteisiä kyydissä istuttavia huvilaitteita alueelle ei tuoda, vaan sisällöt perustuvat seikkailullisuuteen ja yllätykselliseen itse tekemiseen. Projektin suunnittelua ja toteutusta on valmisteltu kolme vuotta yhdessä alan huippusuunnittelijan Lappset Creativen sekä Taysin henkilökunnan kanssa”, kertoo Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuo. ”Erilaisten ratojen, lelujen ja pelien lisäksi aiomme hyödyntää esimerkiksi virtuaaliteknologiaa, joka mahdollistaa seikkailujen kokemisen jatkossa jopa vuoteesta poistumatta”, jatkaa Aarresuo.

Lisää viihtyvyyttä sairaalakäyntiin

Monelle sairaalakäynti voi olla pelottavakin kokemus, mutta sairaalahuvipuisto voi tehdä vierailusta hauskemman. ”Tämä on yksi keino parantaa lapsipotilaiden ja lapsiperheiden viihtyvyyttä ja hälventää sairaalakäyntiin mahdollisesti kohdistuvia pelkoja”, kertoo Taysin kehittämisjohtaja Arto Ranta.

Sairaalahuvipuisto sijoittuu hyvin saavutettavaan paikkaan uuden pääaulan välittömään läheisyyteen, ja tilan rakentaminen alkaa heti vuoden vaihteen jälkeen. Varsinaiset asennustyöt alkavat vuoden 2022 alussa. Avajaisajankohdasta tiedotetaan alkuvuodesta. Luonnollisesti avajaisajankohdassa huomioidaan myös koronatilanteen kehittyminen.

Huvittelu sairaalahuvipuistossa on asiakkaille maksutonta.

Yhteistyökumppanit mukana tekemässä hyvää

Yhteistyökumppanit ovat osaltaan mahdollistamassa Sairaalahuvipuiston rakentamista, operointia ja kehittämistä. Perustamiskumppaneiksi ovat merkittävällä panoksella mukaan lähteneet jo OLVI-säätiö, Ingman-jäätelöt, sekä Lappset Creative. ”Olemme kovasti kiitollisia yhteistyökumppaneille, joiden tuella hanke on mahdollista käynnistää. Mukaan hyvän asian puolesta mahtuu vielä, ja julkistuksen myötä kiinnostusta ja keskusteluja aivan varmasti syntyykin”, toteaa Seppälä tyytyväisenä.

OLVI-säätiö myönsi Tampereen sairaalahuvipuiston tuki ry:lle 200 000 euron apurahan maksuttoman sairaalahuvipuiston perustamiseksi. OLVI-säätiön tavoitteena on mahdollistaa lapsen elämää ilostuttavat asiat tasavertaisesti ja turvallisesti sairaudesta huolimatta. ”Ilo yltää kaikkialle, näin myös sairaiden lasten sydämiin”, kertoo OLVI-säätiön asiamies Mervi Toivainen.

Myös Ingman-jäätelöt tukee sairaalahuvipuistoa 200 000 eurolla. ”Meille on sydämenasia olla mukana tekemässä hyvää, joka kestää jäätelöäkin pidempään. Haluamme mahdollistaa ikimuistoisia onnenhetkiä lapsiperheille, ja tarjota pienen irtioton sairauden jaksottamaan arkeen”, kertoo Ingmanin markkinointipäällikkö Lotta Blomster.

 

Lisätiedot:

Tampereen Särkänniemi Oy, sarkanniemi.fi

Toimitusjohtaja Miikka Seppälä, puh. 0207 130 201, [email protected]

Kehitysjohtaja Ville Aarresuo, puh. 0207 130 306, [email protected]

 

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Tays, pshp.fi

Kehittämisjohtaja Arto Ranta, puh. 050 5121546, [email protected]

 

 

 

 

 

Share

Related: Tiedotteet


Taimenen kulkua ja luontaista lisääntymistä Luvejoessa ja Rotimojoessa edistää joukko aktiivisia talkoolaisia

2.3.2024

Luvejoen ja Rotimojoen uhanalaisen, perimältään arvokkaan taimenen elinkierto halutaan turvata kutupaikkoja kunnostamalla osakaskuntien talkooväen ja OLVI-säätiöltä saadun apurahan turvin. Herkkien ja pitkälti…

Lasten ja nuorten yliopiston Tiedeleirit

2.3.2024

Snellman EDUn Lasten ja nuorten yliopistossa tutustutaan tiedemaailmaan ja tutkimuksen tekoon toiminnallisen tekemisen ja hauskan oppimisen kautta. Tiedeleirien merkittävä mahdollistaja on OLVI-säätiö.

OLVI-säätiö vahvistamassa luontaisia hiilinieluja

16.1.2024

Metsät ovat tärkeä osa suomalaista sielunmaisemaa ja tärkein luonnonvaramme. Hyvin hoidettu metsä toimii merkittävässä roolissa hiilinieluna ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. Mitä enemmän metsämme kasvavat, sitä enemmän…

OLVI-säätiön myöntämät apurahat vuonna 2023

23.11.2023

OLVI-säätiö myönsi apurahoja vuonna 2023 yhteensä 2,86 miljoonaa euroa. Apurahapotti jakaantui 204 hakijan kesken säätiön apurahakohteisiin: lapset ja nuoret: 1 004 550 euroa, vanhukset: 659 965 euroa, opintojen…

OLVI Foundation Neurochallenge – Brain health solutions with a national innovation competition

23.11.2023

The OLVI Foundation Neurochallenge innovation competition was organized on November 3-5, 2023, in the heart of the Savonia campus. The event brought together participants from several sectors and areas of expertise. The participants were…

Olvin 145-vuotinen historia herää henkiin audiovisuaalisen teknologian keinoin

11.11.2023

Panimomuseon Olvin henki -immersiivisessä tilassa sukelletaan iisalmelaisen Olvin 145-vuotiseen panimohistoriaan yhtiön perustamisesta aina lähimenneisyyteen saakka. Olvin tarinassa yhtiön vaiheita avataan audiovisuaalisen…