Accessibility tools

Sulje

OLVI-säätiön taidetta

OLVI-säätiö on lahjoittanut useita taideteoksia, veistoksia ja monumentteja Iisalmen kaupungin kaunistukseksi ja kaupunkilaisten iloksi.

Lue lisää

Lähteen haltiatar, pronssivalu, Eemil Halonen, 1921
OLVI-säätiö hankki veistoksen Olvi Oyj:n 120-vuotistaipaleen kunniaksi vuonna 1998. Kaunis veistos sijoitettiin Olvi-oluthallin pihapiiriin.

Kalapoika, pronssivalu, Eemil Halonen, 1916
OLVI-säätiö lahjoitti 100-vuotiaan Olvin kunniaksi Kalapoika-patsaan Iisalmen kaupungille 1978. Patsaan toivottiin olevan ilona ja virkistyksenä kaikille kaupunkilaisille. Kalapoika laskee juomakelpoista vettään Iisalmen torilla.

Olvin synty, suihkukaivomonumentti, graniitti ja kupari, Anu Matilainen, 1991
Iisalmelainen kuvanveistäjä Anu Matilainen tunnetaan taitavana ihmiskuvaajana ja mielenkiintoisista veistoksistaan. Kivi, pronssi ja puu ovat hänelle mieluisimmat materiaalit. OLVI-säätiö lahjoitti Olvin synnyn Iisalmen kaupungin 100-vuotispäivän kunniaksi.
Monumentti sijaitsee kaupungin satamaa vastapäätä, aivan Olvi-oluthallin pihapiirissä.

Pohjolan emäntä, pronssivalu, Eemil Halonen, 1940
Lapinlahdella syntynyt kuvanveistäjä Eemil Halonen (1875-1950) kuului Halosten kuuluisaan taiteilijasukuun. Hän veisti paljon muotokuvia ja hautamuistomerkkejä. OLVI-säätiö hankki useita hänen veistoksiaan. Tämän patsaan säätiö osti vuonna 1993.
Patsas on sijoitettu Olvi-oluthallin pihapiiriin.

Kuvat: Pentti Koppinen, Taidekoppinen, Iisalmi
Tekstit: Leila Pietikäinen, Iisalmi

Selaa OLVI-säätiön taidekirjaa/ veistokset

Selaa OLVI-säätiön taidekirjaa / maalaukset