Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 1.10.2020

Pohjoissavolaiset säätiöt ja rahastot yhdistävät voimiaan


Kansainvälinen säätiöpäivä 1.10. kääntää katseet säätiöiden laaja-alaiseen hyvää tekevään työhön ympäri Euroopan. Pohjoissavolaiset OLVI-säätiö ja Saastamoisen säätiö ovat ojentaneet auttavia käsiään myös maakuntaa kauemmas.

Säätiöt ovat suomalaisen kansalaisyhteiskunnan kivijalka toimiessaan yhteisen hyvän puolesta tukemalla tiedettä, taidetta, kulttuuria ja kansalaistoimintaa. Säätiöillä on suuri merkitys myös yhteiskuntamme resilienssille. Koronavuonna on nähty, miten nopeasti säätiöt pystyvät reagoimaan akuutteihin kriiseihin.

Säätiöpäivän tarkoituksena on teroittaa kansalaisten mielissä tätä säätiöiden monipuolista toimintaa. Säätiöt tekevät tärkeätä työtä Suomen puolesta ja ne ovat olemassa yhteisen hyvän edistämiseksi.

Itä-Suomessa tarvitaan tiivistä yhteistyötä

Pohjois-Savossa on pitkin 2010-lukua etsitty keinoja säätiöiden välisen yhteistyön kehittämiselle. OLVI-säätiön ja Saastamoisen säätiön nyt solmiman yhteistyön kaltaista ei alueella ole aiemmin nähty.

– Olemme erityisesti halunneet väylän hyvien käytänteiden ja tietotaidon vaihdolle. Säätiöiden lähentyessä toisiaan avautuu uusia mahdollisuuksia entistä laajempien hankkeiden yhteisrahoitukselle, kertoo OLVI-säätiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Sirviö.

Saastamoisen säätiön hallituksen jäsen Seppo Karvinen iloitsee, että yhteinen etu on tuonut säätiöt lähemmäksi toisiaan. Säätiöillä on suuri merkitys alueen kilpailukyvylle esimerkiksi pitkäjänteisen tutkimustyön mahdollistajana.

– Tällainen kehitys on erittäin suotavaa ja ollut Saastamoisen säätiön tavoitteena jo pitkään. Sitä kautta säätiöt voivat jatkossakin auttaa koko maakunnan kehitystä.

OLVI-säätiön asiamies Mervi Toivaisen mukaan säätiöiden ja rahastojen yhteistyön kehittäminen on eduksi paitsi Pohjois-Savon alueella myös kansallisesti.

– Voimia yhdistämällä mahdollistamme mittaviakin hankkeita sekä alueemme että jopa koko Suomen kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin kasvattamiseksi. Säätiöiden on tulevaisuudessakin oltava lähellä ihmistä, sillä antamamme tuki jalostuu yhteiseksi hyväksi meidän jokaisen arkeen.

Kuopion Seudun Hengityssäätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Palsola on toiminut kokoonkutsujana pohjoissavolaisten säätiöiden yhteistyössä. Yhteistyötä tullaan jatkossa tiivistämään entisestään.

– Jatkamme yhteistyön syventämistä helmikuussa 2021 yhteisellä tapahtumalla, johon kutsutaan alueen säätiöitä ja rahastoja, Kuopion Seudun Hengityssäätiön toimitusjohtaja Soile Kosunen sanoo.

Aiheeseen liittyvää:
Säätiöiden säädekirjaan kirjatut säännöt ja perustajien päättämät apurahakohteet määräävät säätiötuen kohteet. Säätiöillä ja rahastoilla voi näin olla yhteisiä apurahakohteita. Mm. OLVI-säätiö ja Saastamoisen säätiö ovat olleet rahoittamassa samoja apurahakohteita: Yrityskylä Itä-Suomi, suomalaisten säätiöiden yhteishanke Vuosisadan rakentajat sekä Itä-Suomen yliopiston vetämä hanke vesiympäristön strategisen tutkimuksen vahvistamiseen.

Kuva: Facebook: Säätiöpäivä 1.10.

Share

Related: Tiedotteet


OLVI-säätiö tukee Kummien kanssa hanketta lapsen elämänlaadun parantamiseksi palliatiivisessa hoidossa ja pitkittyneen kivun hoidossa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa

17.4.2024

25 % lapsista ja nuorista kokee jossakin vaiheessa lapsuuttaan yli 3 kuukautta jatkunutta kipua. Lasten pitkittynyt kipu onkin ollut viime vuosina enenevissä määrin tunnistettavissa merkittäväksi terveysongelmaksi.…

Taimenen kulkua ja luontaista lisääntymistä Luvejoessa ja Rotimojoessa edistää joukko aktiivisia talkoolaisia

2.3.2024

Luvejoen ja Rotimojoen uhanalaisen, perimältään arvokkaan taimenen elinkierto halutaan turvata kutupaikkoja kunnostamalla osakaskuntien talkooväen ja OLVI-säätiöltä saadun apurahan turvin. Herkkien ja pitkälti…

Lasten ja nuorten yliopiston Tiedeleirit

2.3.2024

Snellman EDUn Lasten ja nuorten yliopistossa tutustutaan tiedemaailmaan ja tutkimuksen tekoon toiminnallisen tekemisen ja hauskan oppimisen kautta. Tiedeleirien merkittävä mahdollistaja on OLVI-säätiö.

OLVI-säätiö vahvistamassa luontaisia hiilinieluja

16.1.2024

Metsät ovat tärkeä osa suomalaista sielunmaisemaa ja tärkein luonnonvaramme. Hyvin hoidettu metsä toimii merkittävässä roolissa hiilinieluna ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. Mitä enemmän metsämme kasvavat, sitä enemmän…

OLVI-säätiön myöntämät apurahat vuonna 2023

23.11.2023

OLVI-säätiö myönsi apurahoja vuonna 2023 yhteensä 2,86 miljoonaa euroa. Apurahapotti jakaantui 204 hakijan kesken säätiön apurahakohteisiin: lapset ja nuoret: 1 004 550 euroa, vanhukset: 659 965 euroa, opintojen…

OLVI Foundation Neurochallenge – Brain health solutions with a national innovation competition

23.11.2023

The OLVI Foundation Neurochallenge innovation competition was organized on November 3-5, 2023, in the heart of the Savonia campus. The event brought together participants from several sectors and areas of expertise. The participants were…