Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 21.12.2012

OLVI-säätiön lehdistötiedote

OLVI-säätiön hallitus jatkaa vuonna 2013 entisessä kokoonpanossaan eli hallituksen jäsenet ovat; tuotantojohtaja Minna Aronen, kehityspäällikkö Timo Hortling ja varatuomari Heikki Sinnemaa Iisalmesta sekä piispa emeritus Wille Riekkinen Helsingistä ja agronomi Paavo Jauhiainen Siilinjärveltä.

Hallitus valitsi puheenjohtajakseen vuodeksi 2013 Paavo Jauhiaisen ja varapuheenjohtajaksi Timo Hortlingin. Säätiön asiamiehenä jatkaa Seija Hakala.

Viime viikolla pitämässään kokouksessa hallitus päätti säätiön mittapuulla mitattuna kahdesta merkittävästä asiasta. Avustuspuolella säätiö päätti olla tukemassa merkittävällä summalla Kuopiossa sijaitsevan, laadultaan ja harvinaisuusarvoltaan Euroopan huippua olevan ortodoksisen kirkkomuseon restaurointia uuteen kukoistukseensa. Sijoituspuolella säätiö päätti lähteä mukaan pääomasijoittajana Green Fuel Nordic hankkeeseen. Säätiön hallitus katsoi kotimaisen puun jalostamisella tuontia korvaavaksi bioöljyksi olevan suuret tulevaisuuden mahdollisuudet kannattavan liiketoiminnan harjoittamiseen. Näin säätiö kokee osaltaan voivan luoda ko. sijoituksen kautta uusia, kasvavia mahdollisuuksia säätiön toiminnan tarkoituksen toteuttamiseksi.

Säätiö jatkaa myös ensi vuonna niin veteraanijärjestöjen kuin kotiseutuliiton työn tukemista. Säätiön lahjoituksella on viime vuonna saatu alkuun päihdelääketieteen lahjoitusprofessuuri Itä-Suomen yliopistoon. Säätiö on osarahoittajana tulevanakin vuonna Itä-Suomen yrityskyläprojektissa koululaisten oppimisympäristönä. Säätiö rahoittaa Rautavaaran kurssi- ja leirikeskusta Voimaa Vanhemmuuteen -hankkeella. Stipendeinä ja apurahoina tullaan jakamaan tulevana vuonna vajaa 400 000 euroa, josta valtaosa suunnataan akateemisiin opintoihin ja tutkimustyöhän.

Tunnustuspalkinnot, Ylä-Savon kotiseutumuseo, panimomuseo sekä kalojen istutus Poroveteen ovat esimerkkejä säätiön säädekirjan mukaisesta muusta avustustyöstä. Kaiken kaikkiaan hallitus on varautunut ensi vuonna suuruusluokaltaan 1,5 miljoonaan euron tuki- ja avustustoimintaan.

Ystävällisin terveisin ja Hyvän Joulun toivotuksin

Seija Hakala
Asiamies
Yhteystiedot
puhelin; 178385203 tai 0500545851
sähköposti; seija.hakala (at) olvi.fi

Share

Related: Tiedotteet


OLVI-säätiön jakamat apurahat vuonna 2022

12.12.2022

Demografinen muutos (väestön kehitys, suuruus ja rakenne sekä väestössä tapahtuvat muutokset), kestävyysvaje ja eriarvoistuminen korostivat säätiön merkitystä osallisuuden kasvattajana toimintavuonna.

Vesiympäristön strateginen tutkimus jatkuu säätiötuella

10.10.2022

Vesiympäristön kestävä käyttö vaurauden ja hyvinvoinnin kiihdyttäjänä -tutkimusohjelman jatkaminen -hankekokonaisuus jatkuu vuosina 2023–2024. Rahoittajina ovat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, OLVI-säätiö ja…

Haetaan: Vanhuuteen varautumisen koordinaattori

7.10.2022

Vanhustyön keskusliitto yhdessä OLVI-säätiön kanssa hakee vanhuuteen varautumisen koordinaattoria 9.1.2023 alkaen. Vanhuuteen varautuminen on ennakointia ja oman elämän suunnittelua omannäköisen, mielekkään ja hyvinvoivan…

OLVI-säätiön apurahamyönnöt kevät 2022

17.6.2022

Keväthaussa 2022 OLVI-säätiö vastaanotti yhteensä 475 hakemusta. Apurahapyynnöt nousivat ennätyskorkealle yli yhdeksään miljoonaan euroon. Vuosittain säätiö jakaa noin 3 miljoonaa euroa apurahoina, avustuksina ja…

Ilo yltää kaikkialle – Sairaalahuvipuisto avautui Taysiin

24.5.2022

Maailman ensimmäinen sairaalahuvipuisto vietti avajaisiaan Taysissa 24.5.2022. Särkänniemen ideoima ja suunnittelema ja yhteistyökumppaneiden toteuttama kokonaisuus ilahduttaa Taysin lasten ja nuorten sairaalan pieniä potilaita…

OLVI-säätiöltä 200 000 euron lahjoitus Ukrainan lapsille

13.4.2022

OLVI-säätiö on lahjoittanut maaliskuun 2022 alussa 200 000 euroa Ukrainan sodasta kärsiville lapsille. Säätiöavun Ukrainan lapsille toimittaa Pelastakaa Lapset ry. Yhdistys on toiminut Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien tukien…