Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 23.5.2014

OLVI‐säätiöltä kahden miljoonan euron lahjoitus uudelle lastensairaalalle

OLVI‐säätiön hallitus on päättänyt tänään historiansa toistaiseksi suurimmasta yksittäisestä avustuksesta lahjoittamalla Stiftelsen Nya Barnsjukhusets Stöd – Säätiö Uuden Lastensairaalan Tuelle kaksi (2) miljoonaa euroa uuden lastensairaalan rakennushankkeen vauhdittamiseksi ja toteuttamiseksi.

Perusteluna lahjoitukselleen OLVI‐säätiön hallitus näkee, että yksi kansakunnan sivistyksen tunnusmerkeistä on sen suhtautuminen lapsiin ja heille luotaviin edellytyksiin turvatun elämän peruspuiden rakentamisessa. ”Kun Suomessa on Arvo Ylpön kautta luotu yksi maailman parhaista lastenhoitojärjestelmistä, tätä perintöä ei saa vaarantaa pikkupolitikoinnilla,” toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Paavo Jauhiainen OLVI‐säätiön päätöksen perusteluna. ”Lastensairaalan tehtävänä on huolehtia niin valtakeskusten kuin maaseudun matalimpienkin majojen lapsien terveydestä odottamattoman kriisin kohdatessa. OLVI‐säätiön on juuriltaan itäsuomalaisena toimijana ollut helppo nähdä sairaalahanke luontevana osana säätiön toimintaa,” Jauhiainen jatkaa.

OLVI‐säätiö on perustettu lähes 60 vuotta sitten. Kantavat siivet toiminnalleen säätiö on saanut taloutensa vahvistumisen myötä sen jälkeen kun sen suurin omistuksen kohde Olvi Oyj listautui, ja on menestynyt niin koti‐ kuin ulkomailla poikkeuksellisen hyvin. OLVI‐säätiö omistaa tällä hetkellä Olvi Oyj:n osakekannasta vajaat 16 %. Nämä ja muut onnistuneet sijoitukset ovat mahdollistaneet sen, että säätiö voi toteuttaa tänä päivänä säädekirjansa mukaista perustehtäväänsä varsin aktiivisella tavalla.

”OLVI‐säätiön lahjoitus on suurin yksittäinen säätiö‐ tai yrityslahjoitus hankkeelle. Olemme siitä äärimmäisen kiitollisia. Se muistuttaa meitä kaikkia erityisesti tulevan lastensairaalan kansallisesta mandaatista: kyseessä on kaikkien lasten ja nuorten sairaala. Lahjoitus mahdollistaa osaltaan, että myös tulevaisuudessa voimme tarjota tasa‐arvoista ja huipputasoista erikoissairaanhoitoa kaikille sitä tarvitseville lapsille ja nuorille. Se on kiistaton arvo, josta meidän kaikkien tulee pitää lujasti kiinni. Sydämellinen kiitos OLVI‐säätiölle tästä lahjasta,” kiittää Uusi Lastensairaala tukiyhdistyksen ja säätiön puheenjohtaja Anne Berner.

Uusi Lastensairaala 2017 ‐hankkeen tukiyhdistyksen varainhankinnan tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa. Lahjoituksien avulla Helsinkiin rakennetaan uusi valtakunnallinen lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö. Tavoitteena on kerätä puolet 30 miljoonasta yritys‐ ja yhteisölahjoituksilla.

Sairaalan suunnittelutyö on täydessä vauhdissa ja rakentamisen on määrä alkaa vuosien 2014–2015 vaihteessa. Tavoite on, että uusi sairaala on valmiina itsenäisyyspäivänä 2017, jolloin juhlimme 100‐ vuotiasta itsenäistä Suomea.

Lisätietoa:

Paavo Jauhiainen, OLVI‐säätiö, puheenjohtaja, puh. 044 554 8420
Anne Berner, Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:n puheenjohtaja, puh. 0400 468 180

Share

Related: Tiedotteet


OLVI-säätiö rahoittaa Neurochallenge-​kilpailua neljänä vuonna

24.4.2023

OLVI-säätiö myönsi Savonia-ammattikorkeakoululle 120 000 euron apurahan Neurochallenge-tapahtumasarjan toteuttamiseen. Aivoterveyteen liittyvä innovaatiokilpailu järjestetään neljänä perättäisenä vuonna.

OLVI-säätiön jakamat apurahat vuonna 2022

12.12.2022

Demografinen muutos (väestön kehitys, suuruus ja rakenne sekä väestössä tapahtuvat muutokset), kestävyysvaje ja eriarvoistuminen korostivat säätiön merkitystä osallisuuden kasvattajana toimintavuonna.

Vesiympäristön strateginen tutkimus jatkuu säätiötuella

10.10.2022

Vesiympäristön kestävä käyttö vaurauden ja hyvinvoinnin kiihdyttäjänä -tutkimusohjelman jatkaminen -hankekokonaisuus jatkuu vuosina 2023–2024. Rahoittajina ovat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, OLVI-säätiö ja…

Haetaan: Vanhuuteen varautumisen koordinaattori

7.10.2022

Vanhustyön keskusliitto yhdessä OLVI-säätiön kanssa hakee vanhuuteen varautumisen koordinaattoria 9.1.2023 alkaen. Vanhuuteen varautuminen on ennakointia ja oman elämän suunnittelua omannäköisen, mielekkään ja hyvinvoivan…

OLVI-säätiön apurahamyönnöt kevät 2022

17.6.2022

Keväthaussa 2022 OLVI-säätiö vastaanotti yhteensä 475 hakemusta. Apurahapyynnöt nousivat ennätyskorkealle yli yhdeksään miljoonaan euroon. Vuosittain säätiö jakaa noin 3 miljoonaa euroa apurahoina, avustuksina ja…

Ilo yltää kaikkialle – Sairaalahuvipuisto avautui Taysiin

24.5.2022

Maailman ensimmäinen sairaalahuvipuisto vietti avajaisiaan Taysissa 24.5.2022. Särkänniemen ideoima ja suunnittelema ja yhteistyökumppaneiden toteuttama kokonaisuus ilahduttaa Taysin lasten ja nuorten sairaalan pieniä potilaita…