Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 26.11.2014

OLVI-säätiön hallituksen syyskokous

OLVI-säätiön hallitus on valinnut pitämässään syyskokouksessa hallitukseen uutena jäsenenä asianajaja, varatuomari Jari Kääriäisen Iisalmesta. Samassa kokouksessa hallituksen puheenjohtajaksi valittiin agronomi Paavo Jauhiainen Siilinjärveltä ja varapuheenjohtajaksi kehityspäällikkö Timo Hortling Iisalmesta.

Muina hallituksen jäseninä jatkavat emerituspiispa Wille Riekkinen Helsingistä, tuotantojohtaja Minna Aronen Iisalmesta sekä teollisuusneuvos Heikki Sirviö Helsingistä. Säätiön asiamiehenä jatkaa Seija Hakala.

Kokouksessaan hallitus teki päätökset myös tulevan ja tulevien vuosien linjauksista avustusten ja apurahojen jaosta. Vuosittainen avustusten ja apurahojen määrä on suuruusluokaltaan 2 miljoonaa euroa. Sääntöjen mukaan säätiön tarkoituksena on mm. avustaa vähävaraisten lasten ja nuorten sekä vanhusten hyväksi tapahtuvaa toimintaa, vähävaraisten lahjakkaiden nuorten opintoja sekä kotiseututyötä.

Vanhusten hyväksi tapahtuvan toiminnan tuen painopiste on myös tulevana vuonna veteraanityön tukeminen eri muodoissaan Suur-Savon ja Pohjois-Savon alueella. Kotiseututyön tuen merkittävin tuki ohjataan maakuntamme Kotiseutuyhdistysten liiton kautta maakunnan paikallistoimintaan. Lasten hyväksi tapahtuvan toiminnan kohteina ovat mm. Nuorisokeskus Metsäkartanon Voimaa Vanhemmuuteen – hanke ja Valkonauhaliiton kautta suunnattu tuki valtakunnan tasoisiin erilaisiin projekteihin sekä lasten yrityskylän tukeminen myös vuonna 2015. Opiskelijoihin suunnattuna tukena säätiöllä jatkuu mm. Itä-Suomen yliopiston kolmen lahjoitusprofessuurin rahoittaminen. Stipendeihin, apurahoihin ja tunnustuspalkintoihin sekä toisen asteen opintojen tukemiseen tullaan käyttämään ensi vuonna yhteensä noin 400 000 euroa.

Seija Hakala
OLVI-säätiö
Asiamies
017 8385203

Share

Related: Tiedotteet


Säätiöverkostolta yli 800 000 euroa rahoitusta pohjoissavolaisille hankkeille

4.9.2023

Viisi Pohjois-Savossa toimivaa säätiötä on myöntänyt osana yhteistyötään apurahoja kolmelle hankkeelle yhteensä noin 825 000 euroa. Hankkeissa tutkitaan ja selvitetään erityisesti Pohjois-Savon alueen ikääntyneiden asukkaiden…

Museoretki mallasjuoman maailmaan – Panimomuseo avautui yleisölle

13.8.2023

OLVI-säätiön ylläpitämän Panimomuseon perusnäyttelytilan remontti on valmistunut. Panimomuseon perusnäyttely on avoinna yleisölle Olvi-oluthallilla sijaitsevissa museon tiloissa arkisin klo 7.00–14.00. Iisalmessa Olvin…

OLVI-säätiö rahoittaa Neurochallenge-​kilpailua neljänä vuonna

24.4.2023

OLVI-säätiö myönsi Savonia-ammattikorkeakoululle 120 000 euron apurahan Neurochallenge-tapahtumasarjan toteuttamiseen. Aivoterveyteen liittyvä innovaatiokilpailu järjestetään neljänä perättäisenä vuonna.

OLVI-säätiön jakamat apurahat vuonna 2022

12.12.2022

Demografinen muutos (väestön kehitys, suuruus ja rakenne sekä väestössä tapahtuvat muutokset), kestävyysvaje ja eriarvoistuminen korostivat säätiön merkitystä osallisuuden kasvattajana toimintavuonna.

Vesiympäristön strateginen tutkimus jatkuu säätiötuella

10.10.2022

Vesiympäristön kestävä käyttö vaurauden ja hyvinvoinnin kiihdyttäjänä -tutkimusohjelman jatkaminen -hankekokonaisuus jatkuu vuosina 2023–2024. Rahoittajina ovat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, OLVI-säätiö ja…

Haetaan: Vanhuuteen varautumisen koordinaattori

7.10.2022

Vanhustyön keskusliitto yhdessä OLVI-säätiön kanssa hakee vanhuuteen varautumisen koordinaattoria 9.1.2023 alkaen. Vanhuuteen varautuminen on ennakointia ja oman elämän suunnittelua omannäköisen, mielekkään ja hyvinvoivan…