Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 30.12.2015

OLVI-säätiöltä 500 000 euron lahjoitus Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan

OLVI-säätiö on päättänyt lahjoittaa 500 000 euroa Itä-Suomen yliopiston Tiedosta hyvä tulevaisuus -tukikampanjaan. Lahjoitus on suurin Itä-Suomen yliopiston meneillään olevalla varainhankintakaudella saamista lahjoituksista. OLVI-säätiön lahjoitus merkitsee yliopistolle valtion vastinrahan kanssa enimmillään jopa 2 miljoonaan euron tukea.

OLVI-säätiön lahjoitus on säätiön hallituksen mukaan johdonmukainen jatke säätiön tämän vuosikymmenen alussa aloittamalle Itä-Suomen yliopiston tukemiselle. Säätiön yksi tarkoitus on luoda edellytyksiä nuorten opiskelijoiden ja tutkijoiden opiskelumahdollisuuksille. Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi OLVI-säätiö on lahjoittanut yliopistolle neljä lahjoitusprofessuuria ja ollut mukana 2010-luvun alussa merkittävällä peruspääomalahjoituksella.

Lisäksi säätiö on ollut osarahoittajana yrityselämän ja yliopiston yhteyttä kehittävässä professuurissa. Säätiön kokonaispanostus Itä-Suomen yliopistolle tulee olemaan tähän mennessä tehdyillä lahjoituksilla noin 3,8 miljoonaa euroa.

– Yliopistomme varainhankintakampanja käynnistyi noin vuosi sitten Pohjois-Savon Osuuspankin 100 000 euron lahjoituksen myötä. Kuluneen vuoden aikana saadut yritys- ja yksityislahjoitukset nostavat lahjoitusten kokonaissumman reiluun 1,35 miljoonaan euroon, toteaa Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen tyytyväisenä ja kiittää OLVI-säätiötä sen merkittävästä tuesta yliopistolle.

OLVI-säätiö on yleishyödyllinen säätiö. Sen perustivat vuonna 1955 Olvin pitkäaikainen toimitusjohtaja ja pääomistaja, teollisuusneuvos E.W. Åberg puolisonsa rouva Hedvig Åbergin kanssa. E.W. Åberg luovutti enemmistön omistuksessaan olleesta Olvin osakekannasta säätiön peruspääomaksi. Perustajien ajatuksena oli yhtiön jatkuvuuden turvaamisen ohella tukea tärkeiksi ja arvokkaiksi kokemiaan pyrkimyksiä.

Nykyisin OLVI-säätiö pyrkii jakamaan vuosittain runsaat 2 miljoonaa euroa apurahoina, stipendeinä, avustuksina ja palkintoina. Edellisellä hakukierrokselle syksyllä 2015 hakemuksia säätiölle tuli runsaat 500 kappaletta, ja hakemusten yhteissumma nousi yli 8 miljoonaan euroon.

Säätiön hallitukseen kuuluvat 1.1.2016 lähtien teollisuusneuvos Heikki Sirviö hallituksen puheenjohtajana, kehitysjohtaja Timo Hortling hallituksen varapuheenjohtajana sekä muina jäseninä emerituspiispa, dosentti Wille Riekkinen , kehitysjohtaja Minna Aronen ja asianajaja Jari Kääriäinen. Säätiön asiamies on Seija Hakala.

Lisätietoja:

OLVI-säätiö, Paavo Jauhiainen, hallituksen pj. (31.12.2015 saakka), p. 044 5548420 OLVI-säätiö, Heikki Sirviö, hallituksen pj. (1.1.2016 alkaen), p. 0500 676814 Itä-Suomen yliopisto, Jukka Mönkkönen, rehtori, p. 0294 45 8001

Share

Related: Tiedotteet


OLVI-säätiöltä merkittävä panostus Pohjois-Savon biotalousopetukseen

13.12.2018

Biotalouden mahdollisuudet ja luova yrittäjyys -hanke on merkittävä avaus biotalouden opetuksen kehittämisessä Pohjois-Savossa. OLVI-säätiö myönsi Maaseutuammattiin ry:n koordinoimaan koulutuksen pilottihankkeeseen 530.000…

Rajaton Ylä-Savo – Työvoimaa yläsavolaisten yritysten tarpeisiin

21.11.2018

Rajaton Ylä-Savo –hankkeessa yläsavolaiset yritykset yhdistävät voimansa osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseksi. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa osaajien saatavuutta Ylä-Savossa tunnistettujen yritystarpeiden perusteella.

Tutkijanura versoi ohranjyvästä

27.10.2018

- Sain aivan ensimmäisen apurahani OLVI-säätiöltä, mistä olen edelleen hyvin ylpeä, translationaalisen metabolian professoriksi nimitetty Sanna Lehtonen myhäilee. Iisalmessa 14.12.1989 allekirjoitettu OLVI…

OLVI-säätiö tuo 140 vuotiaan Olvin Yrityskylä Itä-Suomen kyläkaveriksi

3.10.2018

Yrityskylä on peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille suunnattu yhteiskunnan, talouden ja työelämän opetussuunnitelmaan liitetty oppimiskokonaisuus, joka kannustaa yritteliäisyyteen. Verkkopedagogiikkaa hyödyntävillä…

Paukkuja osaamisen kehittämiseen

25.6.2018

Olvi-säätiö tukee Savonia-ammattikorkeakoulun varainhankintaa lahjoittamalla 300 000 euroa Savonia-ammattikorkeakoululle. Summa on toistaiseksi suurin yksittäinen Savonian saama lahjoitus. Säätiön lahjoittamasta 300 000…

Tunne mäskin muhkea tuoksu Panimomuseossa

5.5.2018

Sen voi tuntea nenässään, muhevana ja mehevänä, mäskin tuoksun, vaikka ollaankin sisällä panimomuseossa. Itse asiassa, mäskin tuoksu saattaa oikeastikin leijailla nenään sopivalla tuulella, sillä Iisalmen…

Olvi Oyj käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Jatkamalla selaamista hyväksyt tietosuoja- ja evästekäytäntömme. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close