Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 30.12.2015

OLVI-säätiöltä 500 000 euron lahjoitus Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan

OLVI-säätiö on päättänyt lahjoittaa 500 000 euroa Itä-Suomen yliopiston Tiedosta hyvä tulevaisuus -tukikampanjaan. Lahjoitus on suurin Itä-Suomen yliopiston meneillään olevalla varainhankintakaudella saamista lahjoituksista. OLVI-säätiön lahjoitus merkitsee yliopistolle valtion vastinrahan kanssa enimmillään jopa 2 miljoonaan euron tukea.

OLVI-säätiön lahjoitus on säätiön hallituksen mukaan johdonmukainen jatke säätiön tämän vuosikymmenen alussa aloittamalle Itä-Suomen yliopiston tukemiselle. Säätiön yksi tarkoitus on luoda edellytyksiä nuorten opiskelijoiden ja tutkijoiden opiskelumahdollisuuksille. Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi OLVI-säätiö on lahjoittanut yliopistolle neljä lahjoitusprofessuuria ja ollut mukana 2010-luvun alussa merkittävällä peruspääomalahjoituksella.

Lisäksi säätiö on ollut osarahoittajana yrityselämän ja yliopiston yhteyttä kehittävässä professuurissa. Säätiön kokonaispanostus Itä-Suomen yliopistolle tulee olemaan tähän mennessä tehdyillä lahjoituksilla noin 3,8 miljoonaa euroa.

– Yliopistomme varainhankintakampanja käynnistyi noin vuosi sitten Pohjois-Savon Osuuspankin 100 000 euron lahjoituksen myötä. Kuluneen vuoden aikana saadut yritys- ja yksityislahjoitukset nostavat lahjoitusten kokonaissumman reiluun 1,35 miljoonaan euroon, toteaa Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen tyytyväisenä ja kiittää OLVI-säätiötä sen merkittävästä tuesta yliopistolle.

OLVI-säätiö on yleishyödyllinen säätiö. Sen perustivat vuonna 1955 Olvin pitkäaikainen toimitusjohtaja ja pääomistaja, teollisuusneuvos E.W. Åberg puolisonsa rouva Hedvig Åbergin kanssa. E.W. Åberg luovutti enemmistön omistuksessaan olleesta Olvin osakekannasta säätiön peruspääomaksi. Perustajien ajatuksena oli yhtiön jatkuvuuden turvaamisen ohella tukea tärkeiksi ja arvokkaiksi kokemiaan pyrkimyksiä.

Nykyisin OLVI-säätiö pyrkii jakamaan vuosittain runsaat 2 miljoonaa euroa apurahoina, stipendeinä, avustuksina ja palkintoina. Edellisellä hakukierrokselle syksyllä 2015 hakemuksia säätiölle tuli runsaat 500 kappaletta, ja hakemusten yhteissumma nousi yli 8 miljoonaan euroon.

Säätiön hallitukseen kuuluvat 1.1.2016 lähtien teollisuusneuvos Heikki Sirviö hallituksen puheenjohtajana, kehitysjohtaja Timo Hortling hallituksen varapuheenjohtajana sekä muina jäseninä emerituspiispa, dosentti Wille Riekkinen , kehitysjohtaja Minna Aronen ja asianajaja Jari Kääriäinen. Säätiön asiamies on Seija Hakala.

Lisätietoja:

OLVI-säätiö, Paavo Jauhiainen, hallituksen pj. (31.12.2015 saakka), p. 044 5548420 OLVI-säätiö, Heikki Sirviö, hallituksen pj. (1.1.2016 alkaen), p. 0500 676814 Itä-Suomen yliopisto, Jukka Mönkkönen, rehtori, p. 0294 45 8001

Share

Related: Tiedotteet


Säätiöverkostolta yli 800 000 euroa rahoitusta pohjoissavolaisille hankkeille

4.9.2023

Viisi Pohjois-Savossa toimivaa säätiötä on myöntänyt osana yhteistyötään apurahoja kolmelle hankkeelle yhteensä noin 825 000 euroa. Hankkeissa tutkitaan ja selvitetään erityisesti Pohjois-Savon alueen ikääntyneiden asukkaiden…

Museoretki mallasjuoman maailmaan – Panimomuseo avautui yleisölle

13.8.2023

OLVI-säätiön ylläpitämän Panimomuseon perusnäyttelytilan remontti on valmistunut. Panimomuseon perusnäyttely on avoinna yleisölle Olvi-oluthallilla sijaitsevissa museon tiloissa arkisin klo 7.00–14.00. Iisalmessa Olvin…

OLVI-säätiö rahoittaa Neurochallenge-​kilpailua neljänä vuonna

24.4.2023

OLVI-säätiö myönsi Savonia-ammattikorkeakoululle 120 000 euron apurahan Neurochallenge-tapahtumasarjan toteuttamiseen. Aivoterveyteen liittyvä innovaatiokilpailu järjestetään neljänä perättäisenä vuonna.

OLVI-säätiön jakamat apurahat vuonna 2022

12.12.2022

Demografinen muutos (väestön kehitys, suuruus ja rakenne sekä väestössä tapahtuvat muutokset), kestävyysvaje ja eriarvoistuminen korostivat säätiön merkitystä osallisuuden kasvattajana toimintavuonna.

Vesiympäristön strateginen tutkimus jatkuu säätiötuella

10.10.2022

Vesiympäristön kestävä käyttö vaurauden ja hyvinvoinnin kiihdyttäjänä -tutkimusohjelman jatkaminen -hankekokonaisuus jatkuu vuosina 2023–2024. Rahoittajina ovat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, OLVI-säätiö ja…

Haetaan: Vanhuuteen varautumisen koordinaattori

7.10.2022

Vanhustyön keskusliitto yhdessä OLVI-säätiön kanssa hakee vanhuuteen varautumisen koordinaattoria 9.1.2023 alkaen. Vanhuuteen varautuminen on ennakointia ja oman elämän suunnittelua omannäköisen, mielekkään ja hyvinvoivan…