Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 7.6.2017

Digiloikkaan vauhtia OLVI-säätiöltä ja A.E.Aminoffin rahastolta

OLVI-säätiö ja A.E. Aminoffin rahasto ovat myöntäneet Iisalmen kaupungin perusopetukselle yhteensä 300.000 euroa digiloikan toteuttamiseen. Rahoitus jakautuu vuosille 2017 ja 2018. OLVI-säätiön osuus rahoituksesta on 200 000 euroa (jakaantuu vuosille 2017 ja 2018) ja A.E. Aminoffin rahaston osuus puolestaan 100 000 (jakaantuu vuosille 2017 ja 2018).

Digiloikka on yksi Suomen hallituksen kärkihakkeista. Sillä tarkoitetaan, että oppimisympäristöjä on modernisoitu sekä digitalisaation ja uuden pedagogiikan mahdollisuuksia hyödynnetään oppimisessa. Digiloikka ei tarkoita pelkästään laitteita ja niiden hankkimista. Keskeistä on, että niiden hyödyntäminen opetuksessa ja oppimisessa; laite on vain väline.

OLVI-säätiö on koko 62-vuotisen historiansa ajan ollut tukemassa kaupungin elinvoimaisuutta – niin nytkin. Digiloikka tukee kaupungin vetovoimaa. Yritykset kilpailevat osaajista. Iisalmen imago hyvänä asuin-, opiskelu- ja työssäkäyntikaupunkina tuo kaupunkiin osaajia perheineen.

Iisalmi haluaa olla edelläkävijä ja suunnan näyttäjä digitaalisen opetuksen kehittäjänä. Tavoitteena on tehdä opetuksesta laadullinen vetovoimatekijä, jolla myös parannetaan alueen yritysten mahdollisuutta saada työntekijöitä ja heidän perheitään Iisalmeen.

Perusopetuksen laadulla on monelle perheelle suuri merkitys asuinpaikkakuntaa valittaessa. Tällä panostuksella varmistetaan nykyisen pedagogisen ICT-suunnitelman nopea toteuttaminen laadukkaasti uusia toimintamalleja kehittäen. Sillä varmistetaan kaupungin kanssa yhteistyössä niin ICT-infran ja laitteiden mutta erityisesti opettajien koulutuksen kautta digiopetuksen sisällön laatu ja riittävyys. Tällä rahalla pystytään panostamaan mm. paikallisiin digitutoreihin toteuttamaan muutosta opettajien apuna ja tukemaan digisisältöjen tuottamista.

Tuen avulla pystytään kehittämään sellaista toimintamallia digiopetuksen kehittämiseksi, josta tulevaisuudessa hyötyvät muutkin kunnat niin Ylä-Savossa kuin muuallakin. Iisalmi tunnetaan laadukkaasta opetuksesta, mutta tällä projektilla Iisalmi nostetaan digiopetuksen kärkikehittäjäksi koko Suomessa. Tämä hanke on hieno esimerkki siitä, kuinka alueen vetovoimaa voidaan kehittää yhdessä kumppaneiden kanssa. Ja lapsethan tässä hyötyvät, sillä tavoitteena on oppilaiden kouluviihtyvyyden lisääntyminen ja tasa-arvoisten valmiuksien luominen kaikille oppilaille.
Saadulla rahoituksella tullaan nopeuttamaan henkilökohtaisten laitteiden hankkimista oppilaille, tehostetaan opettajien oppimista erityisesti tutoroinnin avulla ja kannustetaan opettajia kaikkia hyödyntävään sisällöntuotantoon.

Perusteluna lahjoitukselle sekä Olvi-säätiö että A.E.Aminoffin rahasto toteavat, että hanke vastaa molempien tahojen tarkoitusta, sillä molempien säädekirjoissa mainitaan lasten ja nuorten hyväksi tapahtuvan toiminnan tukeminen. Hanke edistää myös nuorten eteenpäin viemistä taloudellisella tuella ja ehkäisee syrjäytymistä.

OLVI-säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Timo Hortling: “OLVI-säätiö on koko 62-vuotisen historiansa ajan ollut tukemassa kaupungin elinvoimaisuutta – niin nytkin. Digiloikka tukee kaupungin vetovoimaa. Yritykset kilpailevat osaajista. Iisalmen imago hyvänä asuin-, opiskelu- ja työssäkäyntikaupunkina tuo kaupunkiin osaajia perheineen.”

“Aivan rahaston juurilta löytyy peruste tähän hankkeeseen mukaantuloon; koulutuksen tasapuolinen mahdollistaminen myös vähävaraisille”, Kauppaneuvos A.E.Aminoffin rahaston asiamies Kari Aminoff toteaa.

Lisätiedot:

Timo Hortling, OLVI-säätiö, 0500 715 851
Kari Aminoff, A.E. Aminoffin rahasto , 0500 674 209
Iisalmen kaupunki: kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen 040 661 5351 ja toimialajohtaja Kirsi-Tiina Ikonen 040 830 4336

Share

Related: Tiedotteet


Kuudesluokkalaiset Olvilla johtotehtävissä

20.3.2019

TAT Yrityskylä Itä-Suomi | Tarina 20.3.2019

Maitotilayrittäjiä ohjataan nyt kehityspolulle

8.3.2019

ProAgria Pohjois-Savon Potentiaalisten maitotilojen kehitysura –hanke on saanut 95 000 euron tuen OLVI-säätiöltä. Hankkeen osatoteuttaja ja -rahoittaja on Osuuskunta ItäMaito. Tammikuussa 2019 alkanut pilottihanke kestää…

Apurahojen verotuskäytäntö muuttuu vuoden 2019 alusta

10.1.2019

Verohallinto on muuttanut apurahojen verotusohjetta siten, että verovuodesta 2019 alkaen stipendit, opintorahat ja muut apurahat sekä palkinnot ovat – muutetun TVL 82 §:n 2 momentin (12.1.2018/13) mukaan – sen verovuoden…

OLVI-säätiöltä kolme miljoonaa euroa alueen hyvinvointiin

2.1.2019

OLVI-säätiön vuoden 2018 toiminnasta välittyi säätiön perustajien E.W. ja Hedwig Åbergin vahva tahtotila kotiseudun elinvoimaisuuden edistämiseksi.

OLVI-säätiöltä merkittävä panostus Pohjois-Savon biotalousopetukseen

13.12.2018

Biotalouden mahdollisuudet ja luova yrittäjyys -hanke on merkittävä avaus biotalouden opetuksen kehittämisessä Pohjois-Savossa. OLVI-säätiö myönsi Maaseutuammattiin ry:n koordinoimaan koulutuksen pilottihankkeeseen 530.000…

Rajaton Ylä-Savo – Työvoimaa yläsavolaisten yritysten tarpeisiin

21.11.2018

Rajaton Ylä-Savo –hankkeessa yläsavolaiset yritykset yhdistävät voimansa osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseksi. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa osaajien saatavuutta Ylä-Savossa tunnistettujen yritystarpeiden perusteella.

Olvi Oyj käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Jatkamalla selaamista hyväksyt tietosuoja- ja evästekäytäntömme. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close