Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 27.6.2019

Osaaminen kasvaa apurahan turvin

OLVI-säätiön merkittävimmät alkuvuonna 2019 myöntämät avustukset tähtäävät säätiön toiminta-alueen eli Itä-Suomen elinvoimaisuuden vahvistamiseen. Säätiön panos alueen vetovoimatyöhön konkretisoituu mittavina tukina hankkeisiin, jotka keskittyvät osaamiskapasiteettien kasvattamiseen.

Keväthaussa 2019 OLVI-säätiö vastaanotti yli 600 apurahahakemusta, joista 91 hakemukselle myönnettiin yhteensä 2,3 miljoonaa euroa apurahaa. Mukana on hankkeita, joiden rahoitus jakaantuu useammalle vuodelle 2019–2022.

Suurimmat myönnöt apurahakohteittain

OLVI-säätiö lahjoitti professuurin Itä-Suomen yliopistolle Terveystieteiden tiedekuntaan.  Professuurilla vahvistetaan ravitsemustieteen ja elintarviketeknologian välistä tutkimusyhteistyötä. Tutkimusyhteistyön tavoitteena on ravitsemus- ja terveystieteellisten näkökulmien hyödyntäminen elintarviketeknologian kehityksessä, uusien ravinnonlähteiden turvallisuuden, ravitsemuksellisen arvioinnin ja terveysvaikutusten laaja-alainen tutkimus ja yritysyhteistyön vahvistaminen sekä kansainvälisten rahoitusmekanismien tehokkaampi hyödyntäminen Elintarvikkeet ja terveys -aiheissa. Viisivuotisen professuurin arvo on lähes 600 000 euroa.

Itä-Suomen yliopisto, STEAM-kehitystyötä koordinoivan yliopistotutkijan määräaikaiseen tehtävään myönnettiin yhteensä 210 000 euroa. Yliopistotutkijan tehtävänä on monitieteiseltä pohjalta edistää soveltavaa, eheyttävän kasvatuksen ja opetuksen tutkimusta, joka kohdistuu teknologiakasvatukseen perusopetuksessa ja opettajankoulutuksessa. Tutkimuksen ydin keskittyy laaja-alaisten teknologisten taitojen ja kekseliäisyyden kehittämiseen tulevaisuudessa.

Itä-Suomen yliopiston tutkimusohjelmaan Vesiympäristön kestävä käyttö vaurauden ja hyvinvoinnin kiihdyttäjänä OLVI-säätiö myönsi yhteensä 900 000 euroa vuosille 2019 – 2021. Yhteensä 2,6 miljoonan euron hanke on OLVI-säätiön, Jenny ja Antti Wihurin rahaston ja Saastamoisen säätiön yhteisesti rahoittama.

OLVI-säätiön ja A.E. Aminoffin rahaston yhteisrahoitushanke Iisalmen kaupungin Digiloikka-hankkeeseen vauhdittuu jatkossa 100 000 euron yhteisrahoituksella. Säätiön osuus on 70 000 euroa ja AEA rahaston 30 000 euroa. Jatkorahoitus on optiovuosi vuosien 2017- 2019 Digiloikka-hankkeelle.

Veteraanityöhön Pohjois-Savon ja Suur-Savon alueelle myönnettiin yhteensä 200 000 euroa. Tuki ohjautuu veteraanipiirien koordinoimana suoraan vanhusten hyväksi mm. kotiapupalvelun kautta. Tukeen ovat oikeutettuja veteraanit, veteraanien lesket tai puolisot.

AKK-Motorsport ry:n koordinoima Turvassa Tiellä –kouluikäisten liikenneturvallisuusohjelma starttaa Itä-Suomen alueella syksyllä OLVI-säätiön 40 000 euron suuruisen apurahan vauhdittamana.

OLVI-säätiön hallitus myönsi yli 160 000 euroa apurahoja pienempiin sääntöjensä mukaisiin kohteisiin. Apurahamyönnöt ovat 500 – 10 000 euroa.

Lisäksi OLVI-säätiö myönsi apurahaa väitöskirjatyöhön yhteensä 243 000 euroa. Summa jakaantui 24 hakijan kesken.

OLVI-säätiön hallitus vuonna 2019

Hallituksen puheenjohtaja on teollisuusneuvos Heikki Sirviö Helsingistä ja varapuheenjohtaja Timo Hortling Iisalmesta. Muut hallituksen jäsenet ovat emerituspiispa Wille Riekkinen Helsingistä, tuotantojohtaja Minna Aronen Iisalmesta sekä asianajaja ja varatuomari Jari Kääriäinen Iisalmesta. OLVI-säätiön asiamies on Mervi Toivainen.

 

Lisätiedot:

OLVI-säätiö
Olvitie I-IV
74100 Iisalmi
Mervi Toivainen
asiamies
(017) 838 5240

Lue lisää säätiön toiminnasta > OLVI -säätiö Vuosikertomus 2018

OLVI-säätiö on yleishyödyllinen säätiö, jonka perusti vuonna 1955 Olvin pitkäaikainen toimitusjohtaja ja pääomistaja, teollisuusneuvos E.W. Åberg puolisonsa rouva Hedwig Åbergin kanssa. Säätiön peruspääomaksi E.W. Åberg luovutti enemmistön omistuksessaan olleesta Olvin osakekannasta. Nämä Åbergin luovuttamat Olvi Oyj:n K-osakkeet ovat tänä päivänä kivijalkana Olvi-säätiön varallisuudelle ja kyvylle maksaa apurahoja. Perustajien ajatuksena oli yhtiön jatkuvuuden turvaamisen ohella tukea tärkeiksi ja arvokkaiksi kokemiaan pyrkimyksiä.

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä stipendejä, apurahoja, avustuksia ja palkintoja. OLVI-säätiö myöntää apurahoja säätöjensä mukaisiin kohteisiin: lasten ja vanhusten hyväksi tapahtuva toiminta, lahjakkaiden nuorten opinnot (pääasiassa väitöskirjatyöt ja stipendit oppilaitosten kautta), nuorten jatko-opintojen edellytysten parantaminen, kotiseututyö sekä luonnonvarojen käytön ja elintarviketalouden kehittäminen, mihin sisältyy keskeisenä osana kala- ja maatalouden kehittäminen.

OLVI-säätiön yhteiseksi hyväksi tekemä työ ja sen jakamat avustukset mahdollistavat tiedon, taidon ja henkisen vaurauden lisääntymisen OLVI-säätiön vaikutusalueella. Säätiö myöntää avustuksia kohteisiin, joilla luodaan lisäarvoa koko yhteiskunnalle lisäämällä osaamista ja hyvinvointia sekä ehkäisemällä syrjäytymistä niin lasten, nuorten kuin vanhustenkin osalta.

Vuosi 2019 on säätiön 64. toimintavuosi.

www.olvisaatio.fi #olvisäätiö #yhteiseksihyväksi #iisalmi

 

 

Share

Related: Tiedotteet


OLVI-säätiö ja IPK ry – täysi kentällinen tukea Ylä-Savoon koronapandemian aikana

22.4.2020

Ylä-Savon alueen yhteisvastuuhenkeä koetellaan nyt aivan uudenlaisen tilanteen edessä. Korona-aika ajaa yrityksiä taantumaan ja perheitä ahdinkoon. Myös Ylä-Savon alueella kärsitään nyt lomautusten ja työttömyyden…

OLVI-säätiö mukaan Jokaiselle lapselle lounas –kampanjaan

27.3.2020

Koulujen siirtyminen etäopetukseen ja ison joukon lapsia jääminen pois päiväkodeista merkitsee monelle lapselle sitä, että he menettävät mahdollisuuden lämpimään ruokaan päivän aikana. Osalle lapsista tämä ruoka voi…

Koronan vaikutukset OLVI-säätiön apurahahakuun

17.3.2020

Koronatilanteella ei ole vaikutusta OLVI-säätiön kevään 2020 apurahahakuun. Hakuaika päättyy 31.3.2020.

Korvaamaton säätiötuki

2.3.2020

Vuonna 2018 Säätiöt ja rahastot ry:n jäsenet rahoittivat tiedettä 223 miljoonalla eurolla, taidetta 63 miljoonalla eurolla ja muuta yhteiskunnan kehittämistä 164 miljoonalla…

OLVI-säätiöltä elintarviketeollisuuden tuotekehitystä tukeva professuuri

15.2.2020

Elintarvikkeisiin liittyvää tutkimusta ja opetusta vahvistetaan Itä-Suomen yliopistossa lahjoitusprofessuurilla ja uudella tutkimusympäristöllä, jotka tukevat myös elintarviketeollisuuden tuotekehitystä.

Aivoterveys ikääntyvän väestön haasteena

27.1.2020

Kansallinen neurokeskus ja OLVI-säätiö haastavat totutut tavat rahoittaa tieteellistä tutkimusta järjestämällä tutkijoille maaliskuussa pitchauskisan, jonka voittaja saa 30 000 euron rahoituksen vanhusten aivoterveyttä…

Olvi Oyj käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Jatkamalla selaamista hyväksyt tietosuoja- ja evästekäytäntömme. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close