Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 27.3.2020

OLVI-säätiö mukaan Jokaiselle lapselle lounas –kampanjaan

Koulujen siirtyminen etäopetukseen ja ison joukon lapsia jääminen pois päiväkodeista merkitsee monelle lapselle sitä, että he menettävät mahdollisuuden lämpimään ruokaan päivän aikana. Osalle lapsista tämä ruoka voi olla päivän ainoa lämmin ateria. Osa kunnista on järjestänyt mahdollisuuden kouluruokailuun etäopiskelusta huolimatta. Kaikkialla tämä ei kuitenkaan toteudu.

Jokaiselle lapselle lounas –kampanjan varoilla toimitetaan ruokakasseja vähävaraisille lapsiperheille yhteistyössä Vennerin, Hope ry:n, Ensi- ja turvakotien liiton ja sen jäsenyhteisöjen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Marttaliiton kanssa.

Torstaina 26.3.2020 OLVI-säätiön hallitus päätti 50 000 euron omavalintaisesta tuesta kampanjaan. Tukialue ylittää OLVI-säätiön normaalin toiminta-alueen. Lisäksi päätös tehtiin poikkeuksellisesti apurahojen hakuajan ollessa vielä voimassa. Koronatilanne ja sen kriittisyys huomioiden, säätiön hallitus teki päätöksen tukialueen laajentamisesta kampanjan osalta. Säätiön hallitus muistuttaa, että muutoin säätiön kevään 2020 apurahahaku päättyy normaalisti 31.3.2020.

Kenelle ja miten ruokakassit jaetaan?

Yllä mainitut järjestöt ovat paikantaneet perheet, joille ruokakassit toimitetaan. Järjestöillä on kokemusta ruoka-avun jakamisesta sekä jo olemassa olevat toimintamallit avun tarpeessa olevien perheiden tunnistamiseen.

Järjestöt noudattavat yhteisiä kriteereitä avunsaajien valinnassa:

  • vähävaraisuus,
  • haasteellinen elämäntilanne ja kasautuneet ongelmat, joiden vuoksi perheen voimavarat ovat vähissä,
  • työttömyys tai työttömyyden uhka.

Tällä hetkellä ruokakasseja toimitetaan logistisista syistä pääasiassa suurimpiin kaupunkeihin: Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään ja Ouluun.

Myös yksityinen apu on tervetullutta. Ota haaste vastaan ja auta ostamalla kassi tai sen osa: 

Yksityiset 

Yksityiset avuntarjoajat voivat ostaa ruokakassin tai sen osan helposti Vennerin sivuilta. Osallistua voi 15-90 eurolla.

Yritykset

Yrityskumppanit voivat ostaa kerralla 5 tai 10 kassia tai sopia suuremmasta ostettavasta määrästä sekä kumppanuuspaketista Vennerin kanssa.   

#LAPSELLELOUNAS #HENKISESTILÄHELLÄ

Kampanjan käynnistivät ja ensi vaiheen rahoittavat: Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö ja Tradeka.

Lähde/tiedot: https://itla.fi/ ja http://www.tahsaatio.fi/

Share

Related: Tiedotteet


Pohjoissavolaiset säätiöt ja rahastot yhdistävät voimiaan

1.10.2020

Kansainvälinen säätiöpäivä 1.10. kääntää katseet säätiöiden laaja-alaiseen hyvää tekevään työhön ympäri Euroopan. Pohjoissavolaiset OLVI-säätiö ja Saastamoisen säätiö ovat ojentaneet auttavia käsiään…

Parasta nuori – täyttä elämää toimintaesteistä huolimatta

27.8.2020

Jokaiselle nuorelle kuuluu mielekäs ja omaehtoinen tekeminen, fyysisestä vammasta tai toimintaesteestä huolimatta. Parasta nuori -toiminnassa nuoret saavat itse päättää, mitä haluavat tehdä. Pohjois-Savon…

Kansallinen lasten ja nuorten kivunhoidon ja tutkimuksen keskus aloitti toimintansa

15.6.2020

Uudessa lastensairaalassa aloitti kesäkuun alussa toimintansa Kansallinen lasten ja nuorten kivunhoidon ja tutkimuksen keskus, joka parantaa lasten kivunhoidon laatua ja saatavuutta Suomessa. Uuden lastensairaalan tukisäätiö…

OLVI-säätiö ja IPK ry – täysi kentällinen tukea Ylä-Savoon koronapandemian aikana

22.4.2020

Ylä-Savon alueen yhteisvastuuhenkeä koetellaan nyt aivan uudenlaisen tilanteen edessä. Korona-aika ajaa yrityksiä taantumaan ja perheitä ahdinkoon. Myös Ylä-Savon alueella kärsitään nyt lomautusten ja työttömyyden…

OLVI-säätiö mukaan Jokaiselle lapselle lounas –kampanjaan

27.3.2020

Koulujen siirtyminen etäopetukseen ja ison joukon lapsia jääminen pois päiväkodeista merkitsee monelle lapselle sitä, että he menettävät mahdollisuuden lämpimään ruokaan päivän aikana. Osalle lapsista tämä ruoka voi…

Koronan vaikutukset OLVI-säätiön apurahahakuun

17.3.2020

Koronatilanteella ei ole vaikutusta OLVI-säätiön kevään 2020 apurahahakuun. Hakuaika päättyy 31.3.2020.

Olvi Oyj käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Jatkamalla selaamista hyväksyt tietosuoja- ja evästekäytäntömme. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close