Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 10.12.2020

OLVI-säätiön jakamat avustukset 2020

Vuonna 2020 OLVI-säätiö vastaanotti yhteensä 1 054 hakemusta, joista 137 hakijalle myönnettiin apurahaa yhteensä 3,3 miljoonaa euroa. Avustuksia jaettiin niin yksitäisille tapahtumille kuin mittaville hankkeillekin, joiden rahoitus jakaantuu useammalle vuodelle.

OLVI-säätiön myöntämät avustukset toteuttavat säätiön perustajien E.W. ja Hedwig Åbergin tahtotilaa. Säätiö tukee lasten ja nuorten sekä vanhusten hyväksi tapahtuvaa toimintaa, lahjakkaiden nuorten opintoja, nuorten jatko-opintojen edellytysten parantamista, kotiseututyötä sekä luonnonvarojen käytön ja elintarviketalouden kehittämistä kala- ja maatalouden kehittämishankkeiden kautta.

OLVI-säätiön suurimmat 65. juhlavuoden myönnöt apurahakohteittain

Lapset ja nuoret:

 • Uuden lastensairaalan tukisäätiö, Kipukeskus – Valtakunnallinen lasten kivunhoidon keskus, 500 000, 00 euroa
 • Rautavaaran kurssi- ja leirikeskussäätiö, Metsäkartanon Voimaa vanhemmuuteen -hanke, 445 000,00 euroa
 • Yrityskylä, Talous ja nuoret TAT, Yrityskylä Itä-Suomen oppimisympäristö, 200 000,00 euroa
 • Snellman-instituutti ry, Lasten yliopistotoiminnan kehittäminen Pohjois-Savossa, 150 000,00 euroa
 • Pohjois-Savon Liikunta ry, Liikuntahanke lapsille, 45 044,50 euroa
 • PK-37, vähävaraisten lasten harrastustoiminnan tukeminen, 38 000,00 euroa
 • Nuori yrittäjyys ry, Yrittäjyys, työelämä- ja taloustaitokasvatusta nuorille, 25 000,00 euroa
 • Liikuntaseura Ote ry, Yhdessä yhdenvertaisesti – liikkeellä laadukkaasti -hanke, 14 480,00 euroa
 • Sonkajärven Erä- ja Urheiluampujat ry, Nuorten harrastuksen tukeminen ja kehittäminen, 10 000,00 euroa

Vanhukset:

 • Pohjois-Savon Sotaveteraanipiiri ry ja Sotainvalidien veljesliiton Suur-Savon piiri ry, Sotiemme veteraanien sekä heidän puolisoidensa ja leskiensä hyvinvoinnin edistäminen, 200 000,00 euroa
 • Pohjois-Savon Liikunta ry, Liikuntahanke senioreille, 45 044,50 euroa

Kotiseututyö:

 • Jyväskylän yliopisto, Ylä-Savon asutus ja elämisen ehdot 1500—1900 –luvuilla tutkimushanke, 529 000,00 euroa
 • Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto ry, toiminta-avustus kotiseututyöhön, 80 000,00 euroa
 • Ylä-Savon kotiseutuyhdistyksen ja Iisalmen kaupungin yhteinen museoamanuenssi -hanke, 62 600,00 euroa
 • Ylä-Savon kotiseutuyhdistys ry, kotiseutumuseotoiminnot ja korjausinvestoinnit, 34 200,00 euroa

Elintarviketeollisuus/kala- ja maatalous, luonnonvarojen käytön edistäminen

 • Savonia ammattikorkeakoulu, Pohjois-Savon mallasviljelyn ja mallasklusteriin kehittäminen maakunnan kestävän mallasviljan viljelypohjan ja perinteen luomiseksi, 30 000,00 euroa
 • Tuusniemen Runkopuuhanke/ puun kokonaisvaltainen hyödyntäminen, 45 000,00 euroa

Korona-ajan ruoka-apua vähävaraisille

Yleishyödyllinen OLVI-säätiö ei ole hyväntekeväisyysjärjestö, mutta poikkeuksellisesti koronavuotena säätiön hallitus myönsi 150 000 euroa ruoka-aputukeen vähävaraisille. Iisalmen Pelikarhujen Karhun apupalvelu on toimittanut ruoka-apua yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa yhteensä 50 000 eurolla ja Jokaiselle lapselle lounas –kampanjaan myönnetyillä 50 000 eurolla on toimitettu ruokakasseja vähävaraisille lapsiperheille yhteistyössä Vennerin, Hope ry:n, Ensi- ja turvakotien liiton ja sen jäsenyhteisöjen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Marttaliiton kanssa. Joulunakin lapselle lounas -kampanja on juuri käynnistynyt 50  000 euron myönnön turvin.

Tieteen tukijoukoissa

OLVI-säätiön Itä-Suomen yliopistolle lahjoittamien neljän professuurin (psykologian ja päihdepsykologian, puumateriaalitieteen, kaivospolitiikan ja vesikemian) sekä STEAM-kehitystyötä koordinoivan yliopistotutkijan tehtävien rahoitus jatkui toimintavuonna. OLVI-säätiön Itä-Suomen yliopistolle lahjoittama viisivuotinen Elintarvikkeet ja terveys -professuuri ravitsemustieteen ja elintarviketeknologian välisen tutkimusyhteistyön vahvistamiseksi alkoi vuonna 2020 professori Marjukka Kolehmaisen vetämänä.

Väitöskirjatyöskentelyyn tukea OLVI-säätiöltä sai 48 korkeakouluopiskelijaa yhteensä 482 000 euroa. Painopiste väitöskirjatyöapurahoissa on säätiön sääntöjen mukaisissa kohteissa, mutta säätiö voi myöntää apurahoja kaikille tieteen aloille koko Suomen alueen yliopistoissa opiskeleville.

Lisäksi OLVI-säätiön hallitus myönsi apurahoja pienempiin sääntöjensä mukaisiin kohteisiin yli 100 000 euroa. Apurahamyönnöt ovat 500 eurosta 9 999 euroon.

Vuoden 2020 apurahamyöntöjen yhteissumma on 3,3 miljoonaa euroa.

OLVI-säätiön hallitus jatkaa vanhassa kokoonpanossaan 2021

OLVI-säätiön syyskokous päätti, että hallitus jatkaa vanhassa kokoonpanossaan. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti teollisuusneuvos Heikki Sirviö ja varapuheenjohtajaksi kehityspäällikkö Timo Hortling. Muut hallituksen jäsenet ovat tuotantojohtaja Minna Aronen, asianajaja ja varatuomari Jari Kääriäinen, toimitusjohtaja Juho Nummela ja rehtori Pasi Tolonen. OLVI-säätiön asiamies on Mervi Toivainen.

Lisätiedot:

OLVI-säätiö
Olvitie I-IV

74100 Iisalmi
Mervi Toivainen
asiamies
(017) 838 5240

Share

Related: Tiedotteet


Ilo yltää kaikkialle – Sairaalahuvipuisto avautui Taysiin

24.5.2022

Maailman ensimmäinen sairaalahuvipuisto vietti avajaisiaan Taysissa 24.5.2022. Särkänniemen ideoima ja suunnittelema ja yhteistyökumppaneiden toteuttama kokonaisuus ilahduttaa Taysin lasten ja nuorten sairaalan pieniä potilaita…

OLVI-säätiöltä 200 000 euron lahjoitus Ukrainan lapsille

13.4.2022

OLVI-säätiö on lahjoittanut maaliskuun 2022 alussa 200 000 euroa Ukrainan sodasta kärsiville lapsille. Säätiöavun Ukrainan lapsille toimittaa Pelastakaa Lapset ry. Yhdistys on toiminut Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien tukien…

OLVI-säätiöltä 500 000 € lahjoitus Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan

11.1.2022

OLVI-säätiö on päättänyt lahjoittaa 500 000 euroa Itä-Suomen yliopiston Tee tietoinen valinta -tukikampanjaan.

Säätiöteot yhteiseksi hyväksi vuonna 2021

30.12.2021

Yhteiskunnan sulkutila koronapandemian vuoksi vähensi apurahoin toteutettavia tapahtumia ja toimintaa OLVI-säätiön toiminta-alueella. OLVI-säätiö vastaanotti  951 (1054) hakemusta, joista 177 (137) hakijalle myönnettiin…

Ilo yltää kaikkialle – Taysiin toteutetaan maksuton sairaalahuvipuisto

14.12.2021

Särkänniemi ja Tampereen yliopistollinen sairaala toteuttavat huvipuiston Tays Keskussairaalan uuden pääaulan yhteyteen. Maksuton sairaalahuvipuisto on suunnattu pienille potilaille läheisineen. Särkänniemi vastaa…

OLVI-säätiön lahja 130-vuotiaalle kotikaupungilleen – puolen miljoonan euron satsaus menee alueen historian tutkimukseen

5.12.2021

Kolme vuotta kestävän Jyväskylän yliopiston tutkimushankkeen tavoitteena on selvittää, mitkä olivat Ylä-Savon elämisen ehdot ennen modernin yhteiskunnan muodostumista.

Olvi Oyj käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Jatkamalla selaamista hyväksyt tietosuoja- ja evästekäytäntömme. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close