Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 8.10.2021

OLVI-säätiö tukee lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöiden hoitoa Lastenklinikoiden Kummien Mielen tila -kampanjassa

Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien laajuus sekä yhteiskunnallinen kokonaisvaikutus ovat Suomessa tällä hetkellä suuret. Jonkinasteisista mielenterveyden häiriöistä kärsii n. 20 % lapsista ja nuorista, kun ahdistuneisuutta ilmenee jopa 100 000 lapsella ja nuorella Suomessa. THL:n tuoreen kouluterveyskyselyn perusteella juuri ahdistuneisuus nousee pintaan yhtenä keskeisenä lasten ja nuorten elämää kuormittavana haasteena. Myöskin alueelliset erot mielenterveyden hoidossa vaihtelevat paljon eikä yhdenvertaista ja oikea-aikaista hoitoa kaikille pystytä takaamaan.

OLVI-säätiön päätös tukea Lastenklinikoiden Kummien Mielen tila -kampanjaa 60 000 €:n lahjoituksella tehtiin jo keväällä 2021. Kampanjalla tuetaan lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöiden hoitoa Suomessa näyttöön perustuvan Cool Kids -hoito-ohjelman valtakunnallisella jalkauttamisella sekä näyttöön perustuvien metodien kehittämisellä ja edistämisellä ympäri Suomen. Hanketta toteutetaan yhteistyössä lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoissairaanhoidon asiantuntijoiden kanssa.

OLVI-säätiö jakaa Lastenklinikoiden Kummien kanssa yhteisen arvopohjan lasten hyväksi tehtävässä työssä.

OLVI-säätiö kantaa huolta lasten ja nuorten hyvinvoinnista: esimerkiksi ahdistus voi johtaa muihin vakaviin ongelmiin, kuten sosiaaliseen eristäytymiseen, syrjäytymiseen, itsetuhoiseen käyttäytymiseen, päihdeongelmiin ja yhä vakavampiin mielenterveyden häiriöihin. On aika puuttua ongelmaan ja yhdessä hyvien toimijoiden kanssa tarttua ennaltaehkäisevään työhön vastaamaan vieläkin isommaksi paisuviin ongelmiin. Yleensä säätiömme toimii vain omalla alueellaan Itä-Suomessa, mutta silloin kun hankkeella on valtakunnallista vaikutusta, OLVI-säätiö voi olla mukana tukijoukoissa. Kummien hankkeessa juuri tämä toteutuu. Tärkeää on myös se, että kummituen kohteena on lasten ja nuorten mielenterveystyö. Sitä tukemalla lapsista voi kasvaa vahvoja ja hyvinvoivia aikuisia”, toteaa OLVI-säätiön asiamies Mervi Toivainen.

Lastenklinikoiden Kummit arvostaa suuresti OLVI-säätiön merkittävää lahjoitusta erittäin ajankohtaiseen tarpeeseen.

”Olemme Kummeilla todella iloisia näin vaikuttavasta lahjoituksesta lasten ja nuorten mielenterveystyön tueksi. Tuen avulla voimme levittää Cool Kids -hoito-ohjelmaa yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja parantaa tällä tavoin hyvin konkreettisen sekä tuloksellisen hoidon saavutettavuutta eri puolilla Suomea”, kommentoi Kummien kumppanuuspäällikkö Nina Tuomenoksa.

Cool Kids on tehokas, näyttöön perustuva hoitomenetelmä lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöiden ehkäisemiseksi. Tutkimusten mukaan 50 % hoitoprosessin läpikäyneistä lapsista ja nuorista ei täytä ahdistuneisuushäiriön diagnoosia hoidon jälkeen. Hoito-ohjelma tukee lapsen ohessa koko perhettä. Kummien kampanjan avulla on jo nyt koulutettu yli 100 uutta menetelmäohjaajaa ympäri Suomen.

Nina Tuomenoksa
Kumppanuuspäällikkö
Lastenklinikoiden Kummit ry
+358 50 3713327, [email protected]

 

Mervi Toivainen
asiamies
OLVI-säätiö
+358 50 5484384, [email protected]

                           

Share

Related: Tiedotteet


OLVI-säätiö tukee lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöiden hoitoa Lastenklinikoiden Kummien Mielen tila -kampanjassa

8.10.2021

Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien laajuus sekä yhteiskunnallinen kokonaisvaikutus ovat Suomessa tällä hetkellä suuret. Jonkinasteisista mielenterveyden häiriöistä kärsii n. 20 % lapsista ja nuorista, kun ahdistuneisuutta…

Pohjois-Savon Liikunta käynnistää OLVI-säätiön rahoittaman ILOLLA-hankkeen

3.2.2021

ILOLLA-hanke tarjoaa inspiroivaa koulutusta ja liikkumisen iloa Iisalmen ja Ylä-Savon alueella toimiville seuroille sekä iisalmelaisille vähän liikkuville tai terveydellisiä riskitekijöitä omaaville yli 55-vuotiaille…

Voimaa Vanhemmuuteen -perheleirit jatkuvat OLVI-säätiön tuella

28.12.2020

Metsäkartanon iloinen perheleiritoiminta saa jatkoa! Jo sadat lapsiperheet ympäri itäistä Suomea ovat päässeet voimaantumaan Nuorisokeskus Metsäkartanon perheleireillä. Voimaa Vanhemmuuteen -hankkeen on tehnyt…

Vuoden 2020 säätiötekoja yhteiseksi hyväksi

10.12.2020

Vuonna 2020 OLVI-säätiö vastaanotti yhteensä 1 054 hakemusta, joista 137 hakijalle myönnettiin apurahaa yhteensä 3,3 miljoonaa euroa. Avustuksia jaettiin niin yksitäisille tapahtumille kuin mittaville hankkeillekin, joiden…

NeuroPitch -kilpailun voittaja etsii suolistomikrobeista uutta hoitoa Parkinsonin tautiin

9.12.2020

Neurologian erikoislääkäri, dosentti Filip Scheperjans HUSista voitti Kansallisen neurokeskuksen ja OLVI-säätiön järjestämän NeuroPitch-kilpailun, jossa etsittiin uusia ratkaisuja ikääntyvien aivoterveyden edistämiseksi.…

OLVI-säätiön lahja 130 vuotta täyttävälle Iisalmen kaupungille kytkee Ylä-Savon osaksi maailman taloushistoriaa

29.10.2020

OLVI-säätiön rahoittamassa laajassa tutkimushankkeessa selvitetään elämisen ehtoja Ylä-Savossa 1600–1800-luvulla. Jyväskylän yliopiston hanke kytkee alueen historian osaksi kansainvälistä keskustelua esiteollisen ajan…

Olvi Oyj käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Jatkamalla selaamista hyväksyt tietosuoja- ja evästekäytäntömme. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close