Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 8.10.2021

OLVI-säätiö tukee lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöiden hoitoa Mielen tila -kampanjassa

Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien laajuus sekä yhteiskunnallinen kokonaisvaikutus ovat Suomessa tällä hetkellä suuret. Jonkinasteisista mielenterveyden häiriöistä kärsii n. 20 % lapsista ja nuorista, kun ahdistuneisuutta ilmenee jopa 100 000 lapsella ja nuorella Suomessa. THL:n tuoreen kouluterveyskyselyn perusteella juuri ahdistuneisuus nousee pintaan yhtenä keskeisenä lasten ja nuorten elämää kuormittavana haasteena. Myöskin alueelliset erot mielenterveyden hoidossa vaihtelevat paljon eikä yhdenvertaista ja oikea-aikaista hoitoa kaikille pystytä takaamaan.

OLVI-säätiön päätös tukea Lastenklinikoiden Kummien Mielen tila -kampanjaa 60 000 €:n lahjoituksella tehtiin jo keväällä 2021. Kampanjalla tuetaan lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöiden hoitoa Suomessa näyttöön perustuvan Cool Kids -hoito-ohjelman valtakunnallisella jalkauttamisella sekä näyttöön perustuvien metodien kehittämisellä ja edistämisellä ympäri Suomen. Hanketta toteutetaan yhteistyössä lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoissairaanhoidon asiantuntijoiden kanssa.

OLVI-säätiö jakaa Lastenklinikoiden Kummien kanssa yhteisen arvopohjan lasten hyväksi tehtävässä työssä.

OLVI-säätiö kantaa huolta lasten ja nuorten hyvinvoinnista: esimerkiksi ahdistus voi johtaa muihin vakaviin ongelmiin, kuten sosiaaliseen eristäytymiseen, syrjäytymiseen, itsetuhoiseen käyttäytymiseen, päihdeongelmiin ja yhä vakavampiin mielenterveyden häiriöihin. On aika puuttua ongelmaan ja yhdessä hyvien toimijoiden kanssa tarttua ennaltaehkäisevään työhön vastaamaan vieläkin isommaksi paisuviin ongelmiin. Yleensä säätiömme toimii vain omalla alueellaan Itä-Suomessa, mutta silloin kun hankkeella on valtakunnallista vaikutusta, OLVI-säätiö voi olla mukana tukijoukoissa. Kummien hankkeessa juuri tämä toteutuu. Tärkeää on myös se, että kummituen kohteena on lasten ja nuorten mielenterveystyö. Sitä tukemalla lapsista voi kasvaa vahvoja ja hyvinvoivia aikuisia”, toteaa OLVI-säätiön asiamies Mervi Toivainen.

Lastenklinikoiden Kummit arvostaa suuresti OLVI-säätiön merkittävää lahjoitusta erittäin ajankohtaiseen tarpeeseen.

”Olemme Kummeilla todella iloisia näin vaikuttavasta lahjoituksesta lasten ja nuorten mielenterveystyön tueksi. Tuen avulla voimme levittää Cool Kids -hoito-ohjelmaa yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja parantaa tällä tavoin hyvin konkreettisen sekä tuloksellisen hoidon saavutettavuutta eri puolilla Suomea”, kommentoi Kummien kumppanuuspäällikkö Nina Tuomenoksa.

Cool Kids on tehokas, näyttöön perustuva hoitomenetelmä lasten ja nuorten ahdistuneisuushäiriöiden ehkäisemiseksi. Tutkimusten mukaan 50 % hoitoprosessin läpikäyneistä lapsista ja nuorista ei täytä ahdistuneisuushäiriön diagnoosia hoidon jälkeen. Hoito-ohjelma tukee lapsen ohessa koko perhettä. Kummien kampanjan avulla on jo nyt koulutettu yli 100 uutta menetelmäohjaajaa ympäri Suomen.

Nina Tuomenoksa
Kumppanuuspäällikkö
Lastenklinikoiden Kummit ry
+358 50 3713327, [email protected]

 

Mervi Toivainen
asiamies
OLVI-säätiö
+358 50 5484384, [email protected]

                           

Share

Related: Tiedotteet


Säätiöverkostolta yli 800 000 euroa rahoitusta pohjoissavolaisille hankkeille

4.9.2023

Viisi Pohjois-Savossa toimivaa säätiötä on myöntänyt osana yhteistyötään apurahoja kolmelle hankkeelle yhteensä noin 825 000 euroa. Hankkeissa tutkitaan ja selvitetään erityisesti Pohjois-Savon alueen ikääntyneiden asukkaiden…

Museoretki mallasjuoman maailmaan – Panimomuseo avautui yleisölle

13.8.2023

OLVI-säätiön ylläpitämän Panimomuseon perusnäyttelytilan remontti on valmistunut. Panimomuseon perusnäyttely on avoinna yleisölle Olvi-oluthallilla sijaitsevissa museon tiloissa arkisin klo 7.00–14.00. Iisalmessa Olvin…

OLVI-säätiö rahoittaa Neurochallenge-​kilpailua neljänä vuonna

24.4.2023

OLVI-säätiö myönsi Savonia-ammattikorkeakoululle 120 000 euron apurahan Neurochallenge-tapahtumasarjan toteuttamiseen. Aivoterveyteen liittyvä innovaatiokilpailu järjestetään neljänä perättäisenä vuonna.

OLVI-säätiön jakamat apurahat vuonna 2022

12.12.2022

Demografinen muutos (väestön kehitys, suuruus ja rakenne sekä väestössä tapahtuvat muutokset), kestävyysvaje ja eriarvoistuminen korostivat säätiön merkitystä osallisuuden kasvattajana toimintavuonna.

Vesiympäristön strateginen tutkimus jatkuu säätiötuella

10.10.2022

Vesiympäristön kestävä käyttö vaurauden ja hyvinvoinnin kiihdyttäjänä -tutkimusohjelman jatkaminen -hankekokonaisuus jatkuu vuosina 2023–2024. Rahoittajina ovat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, OLVI-säätiö ja…

Haetaan: Vanhuuteen varautumisen koordinaattori

7.10.2022

Vanhustyön keskusliitto yhdessä OLVI-säätiön kanssa hakee vanhuuteen varautumisen koordinaattoria 9.1.2023 alkaen. Vanhuuteen varautuminen on ennakointia ja oman elämän suunnittelua omannäköisen, mielekkään ja hyvinvoivan…