Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 13.4.2022

OLVI-säätiöltä 200 000 euron lahjoitus Ukrainan lapsille

OLVI-säätiö on lahjoittanut maaliskuun 2022 alussa 200 000 euroa Ukrainan sodasta kärsiville lapsille. Säätiöavun Ukrainan lapsille toimittaa Pelastakaa Lapset ry. Yhdistys on toiminut Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien tukien aktiivisesti mm. lasten terveydenhuoltoa ja vahvistamalla oppimis- ja koulutusmahdollisuuksia. Kriisitilanteessa yhdistys toimittaa hätäapua lapsille ja heidän perheilleen.

Ukrainan sodan vuoksi miljoonia ukrainalaisia siviilejä on joutunut jättämään kotinsa ja lähtemään pakoon sotatoimia. Heitä on sekä maan sisällä että ulkomailla. Pakolaisten joukossa on etenkin naisia ja lapsia, joilta puuttuu suojaa, ruokaa, vettä ja vaatteita.

”Yksi OLVI-säätiön tarkoituksista on avustaa lasten hyväksi tapahtuvaa toimintaa. Tällä hetkellä Ukrainan lasten auttaminen on äärimmäisen tärkeää. Pelastakaa Lapset ry tekee Ukrainassa arvokasta työtä toimittamalla lapsille hätäapua, suojaa ja psykososiaalista tukea sekä huolehtimalla lapsista, jotka ovat kadottaneet vanhempansa”, sanoo OLVI-säätiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Sirviö.

OLVI-säätiö on vuonna 1955 perustettu yleishyödyllinen säätiö. OLVI-säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla apurahoja, stipendejä, avustuksia ja palkintoja.

Lisätietoja:

OLVI-säätiö, Heikki Sirviö, hallituksen puheenjohtaja, p. 0500 676 814
OLVI-säätiö, Mervi Toivainen, asiamies, p. 050 548 4384

Kuva: Pelastakaa Lapset ry | Auta lapsia Ukrainan kriisissä

Share

Related: Tiedotteet


OLVI-säätiö rahoittaa Neurochallenge-​kilpailua neljänä vuonna

24.4.2023

OLVI-säätiö myönsi Savonia-ammattikorkeakoululle 120 000 euron apurahan Neurochallenge-tapahtumasarjan toteuttamiseen. Aivoterveyteen liittyvä innovaatiokilpailu järjestetään neljänä perättäisenä vuonna.

OLVI-säätiön jakamat apurahat vuonna 2022

12.12.2022

Demografinen muutos (väestön kehitys, suuruus ja rakenne sekä väestössä tapahtuvat muutokset), kestävyysvaje ja eriarvoistuminen korostivat säätiön merkitystä osallisuuden kasvattajana toimintavuonna.

Vesiympäristön strateginen tutkimus jatkuu säätiötuella

10.10.2022

Vesiympäristön kestävä käyttö vaurauden ja hyvinvoinnin kiihdyttäjänä -tutkimusohjelman jatkaminen -hankekokonaisuus jatkuu vuosina 2023–2024. Rahoittajina ovat Jenny ja Antti Wihurin rahasto, OLVI-säätiö ja…

Haetaan: Vanhuuteen varautumisen koordinaattori

7.10.2022

Vanhustyön keskusliitto yhdessä OLVI-säätiön kanssa hakee vanhuuteen varautumisen koordinaattoria 9.1.2023 alkaen. Vanhuuteen varautuminen on ennakointia ja oman elämän suunnittelua omannäköisen, mielekkään ja hyvinvoivan…

OLVI-säätiön apurahamyönnöt kevät 2022

17.6.2022

Keväthaussa 2022 OLVI-säätiö vastaanotti yhteensä 475 hakemusta. Apurahapyynnöt nousivat ennätyskorkealle yli yhdeksään miljoonaan euroon. Vuosittain säätiö jakaa noin 3 miljoonaa euroa apurahoina, avustuksina ja…

Ilo yltää kaikkialle – Sairaalahuvipuisto avautui Taysiin

24.5.2022

Maailman ensimmäinen sairaalahuvipuisto vietti avajaisiaan Taysissa 24.5.2022. Särkänniemen ideoima ja suunnittelema ja yhteistyökumppaneiden toteuttama kokonaisuus ilahduttaa Taysin lasten ja nuorten sairaalan pieniä potilaita…