Accessibility tools

Sulje
Tiedotteet | 13.4.2022

OLVI-säätiöltä 200 000 euron lahjoitus Ukrainan lapsille

OLVI-säätiö on lahjoittanut maaliskuun 2022 alussa 200 000 euroa Ukrainan sodasta kärsiville lapsille. Säätiöavun Ukrainan lapsille toimittaa Pelastakaa Lapset ry. Yhdistys on toiminut Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien tukien aktiivisesti mm. lasten terveydenhuoltoa ja vahvistamalla oppimis- ja koulutusmahdollisuuksia. Kriisitilanteessa yhdistys toimittaa hätäapua lapsille ja heidän perheilleen.

Ukrainan sodan vuoksi miljoonia ukrainalaisia siviilejä on joutunut jättämään kotinsa ja lähtemään pakoon sotatoimia. Heitä on sekä maan sisällä että ulkomailla. Pakolaisten joukossa on etenkin naisia ja lapsia, joilta puuttuu suojaa, ruokaa, vettä ja vaatteita.

”Yksi OLVI-säätiön tarkoituksista on avustaa lasten hyväksi tapahtuvaa toimintaa. Tällä hetkellä Ukrainan lasten auttaminen on äärimmäisen tärkeää. Pelastakaa Lapset ry tekee Ukrainassa arvokasta työtä toimittamalla lapsille hätäapua, suojaa ja psykososiaalista tukea sekä huolehtimalla lapsista, jotka ovat kadottaneet vanhempansa”, sanoo OLVI-säätiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Sirviö.

OLVI-säätiö on vuonna 1955 perustettu yleishyödyllinen säätiö. OLVI-säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla apurahoja, stipendejä, avustuksia ja palkintoja.

Lisätietoja:

OLVI-säätiö, Heikki Sirviö, hallituksen puheenjohtaja, p. 0500 676 814
OLVI-säätiö, Mervi Toivainen, asiamies, p. 050 548 4384

Kuva: Pelastakaa Lapset ry | Auta lapsia Ukrainan kriisissä

Share

Related: Tiedotteet


OLVI-säätiön myöntämät apurahat vuonna 2023

23.11.2023

OLVI-säätiö myönsi apurahoja vuonna 2023 yhteensä 2,86 miljoonaa euroa. Apurahapotti jakaantui 204 hakijan kesken säätiön apurahakohteisiin: lapset ja nuoret: 1 004 550 euroa, vanhukset: 659 965 euroa, opintojen…

OLVI Foundation Neurochallenge – Brain health solutions with a national innovation competition

23.11.2023

The OLVI Foundation Neurochallenge innovation competition was organized on November 3-5, 2023, in the heart of the Savonia campus. The event brought together participants from several sectors and areas of expertise. The participants were…

Olvin 145-vuotinen historia herää henkiin audiovisuaalisen teknologian keinoin

11.11.2023

Panimomuseon Olvin henki -immersiivisessä tilassa sukelletaan iisalmelaisen Olvin 145-vuotiseen panimohistoriaan yhtiön perustamisesta aina lähimenneisyyteen saakka. Olvin tarinassa yhtiön vaiheita avataan audiovisuaalisen…

Säätiöverkostolta yli 800 000 euroa rahoitusta pohjoissavolaisille hankkeille

4.9.2023

Viisi Pohjois-Savossa toimivaa säätiötä on myöntänyt osana yhteistyötään apurahoja kolmelle hankkeelle yhteensä noin 825 000 euroa. Hankkeissa tutkitaan ja selvitetään erityisesti Pohjois-Savon alueen ikääntyneiden asukkaiden…

Museoretki mallasjuoman maailmaan – Panimomuseo avautui yleisölle

13.8.2023

OLVI-säätiön ylläpitämän Panimomuseon perusnäyttelytilan remontti on valmistunut. Panimomuseon perusnäyttely on avoinna yleisölle Olvi-oluthallilla sijaitsevissa museon tiloissa arkisin klo 7.00–14.00. Iisalmessa Olvin…

OLVI-säätiö rahoittaa Neurochallenge-​kilpailua neljänä vuonna

24.4.2023

OLVI-säätiö myönsi Savonia-ammattikorkeakoululle 120 000 euron apurahan Neurochallenge-tapahtumasarjan toteuttamiseen. Aivoterveyteen liittyvä innovaatiokilpailu järjestetään neljänä perättäisenä vuonna.